fbpx

V Česku študentka po rozchode pobodala expriateľa, potom skočila z okna

Na snímke obžalovaná Lucia G. na Mestskom súde v Prahe. Zdroj: X/iDNES.cz

Mestský súd v Prahe začal riešiť prípad devätnásťročnej študentky Lucie G., ktorá sa podľa obžaloby pokúsila vlani v máji nožom zavraždiť svojho expartnera po tom, čo sa s ňou rozišiel. Keď mladíkovi prišli na pomoc rodičia, vyskočila z domového okna. Dievča sa obhajuje psychickým skratom, pôvodne vraj namiesto chlapca chcelo pred jeho očami zabiť seba.

O dva roky starší mladík sa s Luciou G. rozišiel vlani v máji po asi polročnom vzťahu, ktorý nebol idylický.

Študentka podľa svojich slov trpí od jedenástich rokov depresiami, údajne jej diagnostikovali ADHD (poruchu pozornosti s hyperaktivitou), autizmus, emočnú poruchu osobnosti a bola opakovane hospitalizovaná v rôznych psychiatrických liečebniach. Často sa svojmu okoliu vyhrážala, že si siahne na život, napríklad skočí pod vlak alebo sa predávkuje liekmi.

„Keď vás napadne myšlienka na samovraždu, tak vám z hlavy nezmizne. Frázu ‚chcem sa zabiť‘ som používala stále,“ uviedla Lucia. Popísala, že najďalej zašla vo chvíli, keď u seba doma prehltla naraz asi štyridsať liekov. Vtedy už mala priateľa, ktorý jej na diaľku volal záchranku. Podľa mladíka sa potom ukázalo, že lieky neužila, ale rozsypala ich okolo seba.

Nezvládla rozchod

„Zo začiatku to bolo veľmi fajn, nehádali sme sa. Pripadalo mi, že je veľmi majetnícka, že ma chce len pre seba. Kedykoľvek som uprednostnil niečo iné, tak bol problém. Mal som veľa záujmov a ona nemala nič iné ako mňa. Potom už to bolo obťažujúce a ku koncu neznesiteľné. Bolo mi nepríjemné, ako sa ku mne správala. Vo chvíli, keď vyhlásila, že sa so mnou chce rozísť, tak som súhlasil. Pár dní na to sa stala tá vec,“ vypovedal mladík.

Podľa neho sa Lucia snažila rozchod zvrátiť a v ďalších dvoch dňoch mladíka opakovane žiadala, aby spolu zostali. „Stál som si za svojím,“ povedal.

„Aleš ma robil šťastnou. Keď odišiel, hovorila som si, že by som mala umrieť. Videla som nôž na kuchynskej linke a napadlo mi, že to je skvelá príležitosť, ako sa zabiť. Nechcela som to urobiť u kamarátov, chcela som ho ešte predtým vidieť. Stopercentne som si predstavovala, že pred ním spácham samovraždu, spätne to asi bolo demonštratívne. Nemala som priamo určený plán, či si podrežem krk, alebo ako to spravím, išla som tam s tým, že sa hlavne zabijem,“ vyhlásila dievčina pred súdom. Nôž vtedy dala do kabelky a zavolala si taxík.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie