fbpx

Zomrel herec David Gail. V seriáli Beverly Hills doviedol Brendu až k oltáru

David Gail a Shannen Doherty v seriálu Beverly Hills 90210, kde si Brenda mala vziať snúbenca Stuarta. Zdroj: X/New York Post

Vo veku 58 rokov zomrel americký herec David Gail. Jeho tvár sa objavila v mnohých televíznych seriáloch, najviac ale zaujal v populárnej sérii Beverly Hills 90210. Zahral si tu zásadnú úlohu v živote hrdinky Brendy Walshovej.

David Gail v seriáli Beverly Hills 90210 stvárnil krátku, ale pritom významnú úlohu. V siedmich dieloch štvrtej série sa tu totiž objavil ako Stuart Carson, snúbenec Brendy Walshovej. Do života hrdinky seriálu vstúpil Carson nečakane, keď mu jeho bohatý otec dohovoril rande naslepo práve s Brendou.

Dedič obchodného impéria s nepeknou minulosťou drogového dílera sa do Brendy okamžite zamiluje a na oslave dvadsiateho výročia svadby manželov Walshovcov ju dokonca požiada o ruku.

Prekvapená Brenda súhlasí, zo svadby ale nakoniec tesne pred oltárom zíde a obaja zostanú priateľmi. Avšak iba do chvíle, keď Carson Brende počas jednej krízovej situácie predstaví odvrátenú tvár svojej komplikovanej osobnosti, následkom čoho zmizne z jej života aj seriálu.

Naposledy bol pred kamerou v roku 2008

Pár dielov teda stačilo, aby sa Gail pre mnoho televíznych divákov stal „Brendiným snúbencom“. Oveľa dlhšieho trvania malo hercovo účinkovanie v ďalšom populárnom seriáli, konkrétne nemocničnej dráme Port Charles. V úlohe doktora Joea Scanlona sa v tejto telenovele od stanice ABC objavil hneď v 216 dieloch.

Herec sa ďalej v menších rolách objavil aj v seriáloch Matlock, JAG či To je vražda, napísala. Pred kamerou sa naposledy ukázal v roku 2008 v horore The Belly of the Beast.

Správu o jeho skorom úmrtí na svojom instagramovom účte potvrdila Gailova sestra Katie Colmenaresová. „Sotva sa v mojom živote našiel deň, keď si nebol po mojom boku. Bol si môj anjel strážny, najlepší priateľ pripravený čeliť všetkému a všetkým. Budem ťa mať pevne vo svojom srdci,“ uviedla okrem iného. Dôvod hercovej smrti nezmienila.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Katie Colmenares (@colmenareskatie)

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie