fbpx

V dedinke pri Sabinove prišla do školy opitá učiteľka. Podľa niektorých to bolo zámerne

Ilustračná foto. FOTO TASR – František Iván

V Červenej vode pri Sabinove prišla do školy opitá učiteľka. Nafúkala do jedného promile a teda trestný čin nespáchala. Potrestať by ju mala starostka.

Ako informujú tvnoviny.sk, učiteľka tvrdí, že opitá nebola. Na jej správanie upozornili rodičia, ktorí tvrdia, že z nej bol cítiť alkohol. Tí následne privolali policajnú hliadku, ktorá jej dala fúkať. Výsledok dychovej skúšky bol do jedného promile.

Riaditeľka ani starostka obce sa k tomu vyjadriť nechceli. „Z dôvodu, že nešlo o trestný čin, vec bude postúpená príslušnému obecnému úradu na ďalšie konanie,“ uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Učiteľku prijali pred dvoma týždňami

Učiteľka podľa všetkého je v škole kvôli nedávnym chrípkovým prázdninám iba dva týždne. Miestni poslanci pritom strarostku pred učiteľkou varovali.

Školu navštevuje len asi sedem žiakov. Riaditeľka učí štyri ročníky naraz v jednej triede. Vypomáhať jej chodí ešte jedna kolegyňa.

Myslia, že to urobila zámerne

Obyvatelia obce sa domnievajú, že išlo o taktický ťah. Keďže školu navštevuje iba sedem žiakov, najideálnejším riešením by bolo malotriedku zrušiť. „Nasadila tam takú osobu, aby sme my, rodičia, deti zobrali preč, a tým pádom to bude vyriešené,“ tvrdí rodič Štefan Kyjovský.

Podobných prípadov bolo už viacero

Učiteľka zo základnej školy obci Mikušovce v Ilavskom okrese nafúkala počas vyučovania takmer tri promile alkoholu. Prípad sa stal pred dvoma rokmi v októbr, a ako informuje čas.sk, učiteľke vtedy namerali 2,81 promile alkoholu v krvi.

O pár dni neskôr sa podobný prípad stal aj v obci Plavé Vozokany. Učiteľ Roman H. ešte koncom septembra prišiel do práce opitý a v takomto stave sa neštítil postaviť pred deti a učiť. To, že pedagóg nie je celkom v poriadku, si všimli samotní žiaci. Nevedel nájsť správnu triedu,učiteľ sa navonok správal zvláštne a namiesto dejepisu im opakovane kázal vytiahnuť učebnice geografie, informuje pluska.sk. 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie