fbpx

Herec Pedro Pascal sa pochválil sestrou, ktorá bývala jeho bratom

Pedro Pascal prišiel na ceny Emmy so svojou sestrou Lux. Zdroj: X/ Cooperativa

Na ceny Emmy si Pedro Pascal (48), známy zo seriálov Hra o tróny, The Last of Us a Narcos, vzal ako sprievod svoju transrodovú sestru Lux (31). Herec ju dlhodobo podporuje, je LGBTQ bojovníkom a verejne sa zasadzuje za práva menšín. Lux Pascalová sa venuje modelingu a herectvu rovnako ako jej starší brat.

Lux sa narodila v Kalifornii roku 1992 ako najmladšia zo štyroch súrodencov. Matka pracovala ako detská psychologička a otec ako lekár špecializujúci sa na reprodukciu. Manželia v sedemdesiatych rokoch emigrovali z Čile kvôli režimu Pinochetovej diktatúry. Po narodení Lux sa však do rodnej krajiny vrátili, a tak Lux vyrastala práve tu.

O sedemnásť rokov starší brat Pedro ju do Čile jazdil navštevovať a čoskoro mu vraj došlo, že domácnosť riadi predovšetkým ona. „Mala tam všetko pod palcom. Ani naša matka si jej pozornosť nezasluhovala automaticky,“ spomínal v jednom z rozhovorov.

Ešte ako muž Lucas svojej rodine najskôr oznámila, že je gay, a následne, že je nebinárny. Nakoniec sa ukázalo, že sa cíti byť ženou. „Vyjsť na svetlo s tým, že som homosexuálny muž – to ma síce nič nestálo, ale vo vnútri som mala pocit, že ma to nevystihuje. Bol to len jeden z potrebných krokov, ale stále som to nebola úplne ja,“ vysvetlila Lux Pascalová v rozhovore pre španielsky časopis Ya.

Zvyšok rodiny ju jednoznačne podporil. Svojmu bratovi Pedrovi túto novinu oznámila počas videohovoru a dočkala sa milej reakcie. Najskôr sa jej pýtal na jej pocity, následne jej pogratuloval. Odvtedy verejne vyjadruje podporu komunite LGBTQ nielen na sociálnych sieťach. Keď na svojom profile zdieľal fotku Lux po jej tranzicii, v popise stálo „Mi hermana, mi cor, naše Lux.“ Čo v preklade znamená „Moja sestra, moje srdce, naša Lux.“

A Lux je za to bratovi náležite vďačná. „Bol dôležitou súčasťou toho všetkého. Tiež je to umelec a vždy mi bol sprievodcom. Bol jedným z prvých, ktorí mi ukázali, ako môžem utvárať svoju identitu,“ povedala.

Pedro jej bol inšpiráciou aj v čase, keď sa rozhodovala o svojej kariére. Už v ranom veku začala študovať divadlo a herectvo, načo získala skúsenosti aj v oblasti tanca a filmu. Po boku svojho brata sa objavila napríklad v seriáli Narcos, jednu z ďalších rolí mala potom aj v čílskej dráme s názvom Los 80.

Napriek tomu, že sa s detailmi zo súkromia príliš nezveruje, z jej aktivity na sociálnych sieťach je zjavné, že má spokojný vzťah so svojim partnerom, ktorým je muzikant a herec José Antonio Raffo de la Jara. Občas zdieľa spoločné fotky alebo mu píše romantické vyznania, napríklad aj vlani pri príležitosti jeho januárových narodenín.

Keď ju potom po úspešnom štúdiu na prestížnej umeleckej škole Juilliard čakala promócia, na túto slávnostnú príležitosť za ňou priletela celá rodina. S Pedrom sa v tom čase videla až po roku, hoci ako herec sám hovorí, snaží sa za ňou jazdiť, kedykoľvek môže. „Vždy mávam úzkosť z toho, že neviem, kedy sa zase uvidíme, a tak sa ju jednoducho snažím navštevovať čo najčastejšie,“ komentoval to herec.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie