fbpx

Mačka zomrela po tom, ako ju sprievodkyňa vyhodila z ruského vlaku. Bola uhryznutá a mala omrzliny

Na snímke mačka menom Twix. Zdroj: Telegram

Ruský železničný gigant RZhD sa ospravedlnil majiteľom mačky, ktorá zahynula po tom, ako ju sprievodkyňa vyhodil z vlaku spoločnosti v mrazivých teplotách.

„Úprimne ľutujeme, že mačka Twix zahynula,“ uviedla štátna spoločnosť RZhD a prisľúbila, že zmení svoje predpisy. Predtým sa objavili zábery, na ktorých je zjavne vidieť, ako 11. januára v Kirove východne od Moskvy bezducho vyhodili do snehu ryšavobielu mačku. Sprievodkyňa vlaku si údajne kocúra pomýlila s túlavým kocúrom.

Stalo sa tak po tom, čo mačka utiekla z cestovnej prepravky a všimli si ju cestujúci prechádzajúci vagónom. Keď táto epizóda vyšla najavo, stovky dobrovoľníkov začali prehľadávať oblasť železničnej stanice v Kirove. Mačku nakoniec našli v sobotu mŕtvu a neskôr ju identifikovali jej majitelia.

Podľa niektorých správ Twix zomrel na uhryznutie zvieraťom a omrzliny. Rozsiahle oblasti Ruska v tom čase zasiahli mrazy, pričom v Kirove boli hlásené teploty až -30 °C.

Viac ako 70 000 ľudí už podpísalo petíciu, v ktorej žiadajú, aby sa proti sprievodkyni začalo trestné stíhanie, keďže miestne orgány to odmietli. Samostatná petícia, ktorú podpísalo viac ako 200 000 ľudí, žiada prepustenie sprievodkyne, ktorej totožnosť nebola zverejnená. Jeden z majiteľov spoločnosti Twix pre štátne médiá uviedol, že má v úmysle riešiť túto záležitosť súdnou cestou.

Tisíce ľudí v celom Rusku sledovali vývoj na špeciálne vytvorenom kanáli sociálnych médií. Odkedy bola potvrdená Twixova smrť, jeden používateľ zverejnil namaľovaný obrázok mačky s anjelskými krídlami a so svätožiarou nad hlavou. V sobotu RZhD uviedla, že už zavádza zmeny, ktoré zakážu sprievodcom spoločnosti „vyhadzovanie zvierat z vlakov“. Namiesto toho, dodala spoločnosť, ich budú odovzdávať zamestnancom na železničných staniciach a zavolajú sa skupiny na ochranu zvierat.

Spoločnosť RzhD sa v dôsledku reakcií musela brániť a na sociálnych sieťach cítila potrebu uviesť, že jej zamestnanci „zaobchádzajú so zvieratami s veľkou pozornosťou a láskou a všemožne sa o ne počas cesty starajú“. Uviedla, že železničiari sa zúčastnili na pátraní po Twixovi, a dodala, že jedna z jej dcérskych spoločností sa snaží nadviazať dlhodobé kontakty s organizáciami, ktoré pomáhajú túlavým zvieratám v celom Rusku.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie