fbpx

V Afganistane havarovalo lietadlo. V noci sa nad krajinou stratil ruský let so šiestimi osobami (aktualizované)

Na snímke vľavo ilustračná fotografia Falcona 10. Vpravo na snímke dym z padnutého lietadla v Afganistane. Zdroj: Twitter/Sprinter, aircraft.com

Ruské letecké úrady v nedeľu uviedli, že lietadlo s ruskou registráciou a šiestimi osobami, ktoré sa mali nachádzať na palube, zmizlo v noci nad Afganistanom z radarov po tom, ako miestna afganská polícia oznámila, že dostala hlásenie o havárii, informoval portál Reuters.

Ruské letecké úrady vo vyhlásení uviedli, že išlo o charterový let sanitky, ktorá cestovala z Indie cez Uzbekistan do Moskvy na lietadle francúzskej výroby Dassault Aviation (AM.PA) Falcon 10 vyrobenom v roku 1978. Polícia v severnom Afganistane dostala hlásenie o havárii lietadla v provincii Badachšán, uviedol v nedeľu hovorca provinčnej polície. Lietadlo bolo registrované na ruskú spoločnosť „Athletic Group“ a zrejme bolo napojené na Gazprom, uviedol na Twitteri profil Visegrád 24.

Zábihulláh Amiri, hovorca provinčnej vlády Badachšánu, pre agentúru Reuters uviedol, že na miesto havárie bol vyslaný tím, ale ide o odľahlú oblasť vzdialenú viac ako 200 km od hlavného mesta provincie Fajzabád, kam sa tím dostane za 12 hodín. Hovorca afganskej provinčnej polície vo vyhlásení uviedol, že k havárii došlo v noci v odľahlej hornatej oblasti Badachšánu na krajnom severe Afganistanu.

Uviedol, že neboli potvrdené žiadne podrobnosti o type lietadla, príčine havárie ani o obetiach. Indický úrad pre civilné letectvo uviedol, že nehoda lietadla nebola pravidelným komerčným letom ani indickým charterovým lietadlom a že „sa čaká na ďalšie podrobnosti“. Výrobca lietadiel Dassault na žiadosť o komentár mimo bežného pracovného času bezprostredne nereagoval.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie