fbpx

Víkend bude slnečný, ale aj chladný. Teploty pôjdu nahor

SR Bratislava Zima Vajnory Korčuľovanie BAX Korčuľovanie vo Vajnoroch Na snímke ľudia sa korčuľujú na zamrznutej vodnej ploche pri bývalom športovom letisku Vajnory v Bratislave 15. januára 2024. Zdroj: FOTO TASR/Dano Veselský

Víkend bude ako stvorený pre zimné športy či pre zimnú turistiku. Sobota aj nedeľa bude slnečná, bez výrazného vetra a bez zrážok, informuje imeteo.sk.

Na mnohých miestach Slovenska dnes a zajtra teploty nad bod mrazu ani nevystúpia. Na severe sa budú teploty pohybovať do -2 °C, na strednom Slovensku okolo 0 °C a na juhozápade a juhovýchode sa dnešné maximá môžu vyšplhať do +3 °C.

Treba si však dať pozor na veľmi chladné noci. Odštartovala totiž séria veľmi mrazivých nocí, počas ktorých budú teploty klesať až k -17 °C.

Príde oteplenie

Od pondelka však nastáva zmena, postupne sa na našom území začne otepľovať a teploty budú každým dňom stúpať vyššie.

Pondelok bude ešte v celku chladný s teplotami od -1 do +4 °C, no na juhozápade už bude o niečo teplejšie a teploty môžu vystúpiť až na +6 °C.

Utorok už budú teploty nad nulou na celom území Slovenska s výnimkou horských oblastí a východného Slovenska. Teploty budú v na západe stúpať až k +8 °C. V utorok však dorazia aj zrážky, ktoré budú na najmä na východe snehové, na západe budú zrážky v dôsledku vyšších teplôt kvapalné.

Streda prinesie ešte vyššie teploty, a to až +11 °C, no taktiež to nebude bez zrážok.

Snehové správy

Na slovenských zjazdovkách prevládajú už viac ako týždeň veľmi dobré lyžiarske podmienky. Podklad je v týchto dňoch kvalitný, vďaka nízkym teplotám. Vo vyšších polohách je snehová vrstva zmiešaná, v nižšie položených lokalitách ju tvorí najmä technický sneh. Hrúbka snehu je dostatočná a dosahuje zväčša 40 až 80 cm, smerom na juh do 35 cm. V prevádzke je už okolo 90 stredísk, naprieč celým Slovenskom.

V asi štvrtine areálov je k dispozícii tretina až polovica svahov, v ďalších je prevádzka na 60 až 100 percent. Dnes spúšťajú v Litmanovej horný svah Fakľovka. V Jasnej sú okrem troch tratí, ktoré sú vyhradené pre pretekárky Svetového pohára, ďalšie pre lyžiarov k dispozícii.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie