fbpx

Princ Harry stiahol svoju žalobu na bulvár. Súd ho bude stáť státisíce

Princ Harry
Princ Harry FOTO: TASR/AP

Princ Harry stiahol žalobu na vydavateľa bulvárnych novín Mail on Sunday. Pre urážku na cti ho žaloval kvôli článku z roku 2022, podľa ktorého ponúkol zaplatenie policajnej ochrany svojej rodiny až po začatí samostatného súdneho sporu s britskou vládou. Princ žalobu stiahol niekoľko hodín pred vypršaním termínu na podanie dôkazov.

Britský bulvárny web Daily Mail tiež uvádza, že Harryho právnici mali už len niekoľko hodín na odovzdanie zoznamu dôkazov, ktoré chceli v prípade predložiť.

Počas pojednávania by sa tieto dokumenty dostali na verejnosť a podľa Daily Mail by sa tak mohlo ukázať, že sa Harry snažil uviesť verejnosť do omylu. Namiesto odovzdania zoznamu dokumentov v piatok právnici oznámili, že v prípade nebudú ďalej pokračovať.

Harrymu stiahnutím žaloby vyvstali pomerne vysoké náklady. Vydavateľovi novín musí zaplatiť 250-tisíc libier, teda v prepočte okolo 291 tisíc eur, a na zhruba dvojnásobok ho príde odmena pre právnikov. Celkom teda súdny spor bude Harryho stáť zhruba 750-tisíc libier, čo je 874-tisíc eur.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie