fbpx

Jemenský „sexy pirát“ uchvátil sociálne siete. Ide o Palestínu, nie o krásu, hovorí

Rašíd al-Haddad je jemenský „sexy pirát“, ktorý uchvátil sociálne siete. Zdroj: X/راشد الحداد

Mladý jemenský influencer spojený s povstaleckým hnutím húsiov získal na sociálnych sieťach veľkú pozornosť. Používatelia ho považujú za veľmi atraktívneho. Samotný mladík hovorí, že namiesto krásy by sa mali sústrediť na jeho propalestínske posolstvo. Prípad ukazuje na zvyšujúci sa vplyv sociálnych platforiem na utváranie sympatií globálnej verejnosti.

Rašíd al-Haddad získal za svoj zovňajšok na internete prezývku „Timhúti Chalamet“, v narážke na populárneho amerického herca Timothéeho Chalameta. Jeho fanúšičky mu tiež hovoria „sexy pirát“.

Mladík získal pozornosť svojimi videami, na ktorých ukazuje jemenskými povstalcami zajatú izraelskú obchodnú loď Galaxy Leader. Húsiovia z nej urobili turistickú atrakciu. Jemenci sa po desiatkach vydávajú na jej prehliadku pri brehoch rudomorského prístavu al-Salif, kde kotvia.

Nie je isté, či sa al-Haddad nájazdu na loď zúčastnil. Na svojich sociálnych účtoch zverejňuje fotografie na ktorých pózuje s vojnovým vybavením a samopalom. Podľa magazínu Newsweek v jednom príspevku naznačoval, že je členom jemenských ozbrojených síl.

Portál Vice uvádza, že na platforme Threads sa nová hviezda sietí predstavuje ako „mediálna osobnosť, herec a fotograf“. Je tiež aktívny na Instagrame, YouTube a Snapchate. Jeho účet na TikToku zmizol, nie je jasné, či ho zrušil on alebo spoločnosť.

Mladíkove sociálne príspevky vzbudili značnú pozornosť užívateľov sociálnych sietí, niektoré dosiahli aj milióny zhliadnutí. „Bože, si nádherný,“ stálo v jednom komentári. „Môže ma uniesť,“ znelo na ďalšom.

Al-Haddad ale také roztúžené výroky príliš neoceňuje. „Naším problémom je Palestína a teraz nie je čas hovoriť o kráse,“ napísal v arabčine na platforme X. „Dúfam, že sa môj odkaz dostane k vám, slobodnej Palestíne, a budeme bojovať proti izraelskej agresii, ktorá porušuje ľudské práva,“ dodal.

Húsiovia, ktorí ovládajú severozápadnú časť Jemenu vrátane hlavného mesta Saná a väčšinu jemenského pobrežia Červeného mora, sa vo vojne Izraela s palestínskym teroristickým hnutím Hamas postavili na stranu Palestínčanov. Od novembra začali útočiť na lode v Červenom mori. Tvrdia, že útoky sú reakciou na vojnu Izraela v Pásme Gazy a že cieľom sú len tie lode, ktoré majú nejakú väzbu na Izrael alebo plávajú do izraelských prístavov.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie