V oceľovej konštrukcii objavili 300 kilogramov metamfetamínu

Prešovský krajský vyšetrovate¾ obvinil vo štvrtok (16.8.) z drogovej trestnej èinnosti dvoch Prešovèanov vo veku 37 a 36 rokov. Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik informoval, že voèi staršiemu z mužov vyšetrovate¾ vzniesol obvinenie za obzvl᚝ závažný zloèin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. „Minimálne od februára 2018 až doposia¾ si mal obvinený na rôznych miestach v Prešove a v rôznych èasových intervaloch kupova omamné a psychotropné látky, predovšetkým metamfetamín. Tie mal prechováva sèasti pre vlastnú potrebu a konzumáciu a sèasti ich sám za odplatu distribuoval ïalej. Za taký èin pritom už bol odsúdený rozsudkom Okresného súdu v Poprade z júla 2015,“ objasnil hovorca. Voèi mladšiemu mužovi vyšetrovate¾ vzniesol obvinenie za zloèin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Druhý obvinený si ich mal kupova od doposia¾ neidentifikovanej osoby z Košíc, ale aj inde. „Pri prehliadke priestorov a pozemkov, ktorú polícia vykonala v stredu (15.8.), bola okrem iného v garážovej autodielni na pozemku rodinného domu na Ulici Èeskoslovenských letcov v ¼uboticiach, okres Prešov, zaistená plastová dóza s nápisom a s obsahom zelenej sušiny. Okrem toho sa tam našla plastová tuba oblepená èiernou páskou so žltým vrchnákom so šiestimi kusmi PET vrecúšok s obsahom bielej kryštalickej látky,“ upozornil Džobanik s tým, že kriminalistickým skúmaním polícia zistila v plastovej dóze prítomnos úèinnej látky THC z rastliny konope s celkovou hmotnosou viac ako šes gramov. Z takého množstva by bolo možné pripravi minimálne 31 bežných jednotlivých dávok drogy. V šiestich vrecúškach objavili prítomnos úèinnej látky metamfetamínu s prímesou metylsulfonylmetánu s celko
Zdroj foto: TASR

Austrálska polícia zhabala viac než 300 kilogramov metamfetamínu ukrytého v oceľovej konštrukcii, ktorá do Sydney dorazila z Mexika, uviedli v stredu miestne úrady.

Drogu objavili v 79 blokoch uložených vo vnútri oceľového hydraulického lisu, ktorý bol do Sydney dovezený 18. apríla, uviedla austrálska polícia a pohraničná stráž v spoločnom vyhlásení. Odhadovaná predajná hodnota drogy je viac než 273 miliónov austrálskych dolárov (zhruba 167 miliónov eur).

Austrálska federálna polícia sa v súčasnosti snaží identifikovať zločineckú skupinu, ktorá za kontrabandom stojí. „Táto zásielka poukazuje na extrémy, do ktorých sú skupiny obchodujúce s drogami schopné zájsť pri svojej snahe pašovať nelegálne drogy do Austrálie kvôli zisku, ktorý z toho môžu mať,“ uviedol detektív Salam Zreika.

Polícia zároveň varovala, že jej inšpektori dokážu odhaliť aj veľmi sofistikované pokusy o pašovanie drog.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie