fbpx

Päť najčastejších spúšťačov nevery, nad ktorými možno mávate rukou

Ilustračné foto. Zdroj: FREEPIK

Nevera sa vznáša nad väčšinou vzťahov ako ťažký temný mrak. Aj keď si možno myslíte, že robíte všetko správne, môže vaša drahá polovička podľahnúť sexuálnemu vábeniu. Zamerajte sa na to, v čom možno zbytočne chybujete, a dávate tak aférke šancu.

Žiarlivosť

Či už je za tým nízke sebavedomie, strach zo samoty alebo z opätovného ublíženia, prehnané a často aj úplne iracionálne žiarlivé scény postavené na vymyslenom podnete bývajú pomerne častým kameňom úrazu. Niekomu možno spočiatku vzťahu prídu podobné emocionálne prejavy roztomilé alebo mu prídu ako nevšedný dôkaz lásky, ale nakoniec je to vždy problém.

Čoho je veľa, toho je príliš. Pokiaľ budete partnera či partnerku neustále podozrievať, kontrolovať mu telefón, určovať, s kým sa smie stýkať alebo dotyčného dokonca začnete sledovať, ste na začiatku konca. A či už bolo podozrenie oprávnené, alebo nie, vzťah postupne speje k zániku.

Nedostatok voľnosti

Sú ľudia, a nie je ich málo, ktorí pojmú vzťah tak trochu zvláštnym spôsobom. Majú za to, že akonáhle sú v páre, musia automaticky fungovať ako jedno telo, jeden mozog, jedna duša. V prvom rade je to úplne absurdné a nereálne počínanie, ktoré je viac ako detinské, po druhé ide o krok, ktorým si maximálne zarábate na početné hádky, „ponorku“ a toxické prostredie.

Vo vzťahu je ideálne byť si vzácny. Nikdy neprestávajte pracovať sami na sebe, rozvíjajte svoje zručnosti, venujte sa obľúbeným aktivitám a hlavne sa navzájom podporujte v tom, čo vás baví a napĺňa. Pristrihnúť „vtáčikovi“ krídla, zavrieť ho hoci do páčivej klietky a veriť, že obmedzenie jeho pohybu je jedinou možnosťou, ako sa vyhnúť možnému problému, nepomôže.

Rezignácia na vzhľad

Akonáhle sa chceme zapáčiť a urobiť dojem, vieme si dať na vizáži poriadne záležať. Príkladom je situácia, kedy chceme „uloviť“ potencionálneho partnera či partnerku. Po čase však nadšenie prirodzene opadne a zrazu je jedno, ako v očiach toho druhého vyzerajú.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie