fbpx

Tréner nám prízvukuje, aby sme boli tvrdo pracujúci tím, hodnotí progres Liptákov obranca Jakub Žilka

Na snímke zľava Marland Quince (Liptovský Mikuláš) a Roberts Mamčics (Nové Zámky) v zápase 36. kola Tipos extraligy v hokeji HC MIKRON Nové Zámky - Hk 32 Liptovský Mikuláš 14. januára 2024 v Nových Zámkoch a hokejista Jakub Žilka. Zdroj: FOTO TASR/Henrich Mišovič, hockeynitra

Situácia v ich prípade je odlišná, ako po minulé extraligové roky. Kým v minulosti sme si zvykli, že hokejisti Liptovského Mikuláša okupovali spodné poschodia tabuľky a zachraňovali sa, v aktuálnej sezóne rúbu vyššie, smelšie. Po 36 odohraných kolách sú na 8. mieste tabuľky, no len 3 strácajú na 6. Banskú Bystricu. Sú tak na dohľad k vytúženému úspechu – postupu do vyraďovacieho play- off.

V prebiehajúcej sezóne Tipos extraligy skutočne vidíme akoby živou vodou pokropené mužstvo Liptovského Mikuláša. Pomohol im príchod nového majiteľa, s ktorým prišla finančná injekcia a vyšli im taktiež importy, teda príchody zahraničných hokejistov. Egle, Avcin, Berry, Krasikov či posledne Lahtinen sú tí správni rozdieloví hráči.

Dôležitá je taktiež domáca, slovenská kvalita, ktorú zosobňuje okrem iných aj obranca Jakub Žilka, s ktorým sme si rozobrali na úvod 2 posledné zápasy: nevydarený piatkový s Popradom (1:4) a následne víťazstvo v Nových Zámkoch (3:0).

„Absolútne sme sa na zápas v Nových Zámkoch skoncentrovali. V kabíne sme sa dali dokopy a nastavili sa tak, že musíme bodovať, keďže piatkový zápas bol z našej strany slabý. Už by som sa k nemu nerád vracal. V nedeľu sme sa snažili hrať kompaktne, všetci hráči pokope hlavne v defenzíve, čo sa nám podarilo uskutočniť. Samozrejme, že nás podržal aj brankár Krasikov, ktorý dlhodobo podáva výborné výkony,“ začal rozprávanie bývalý hokejista Prešova či Detvy.

Liptovský Mikuláš je skutočne v dobrej tabuľkovej pozícii. Je na 8. mieste s 50 bodmi, pričom ako sme sa zhodli, je to v nej natrieskané a akákoľvek menšia či väčšia šnúra víťazstiev môže byť pred vyvrcholením základnej časti podstatná.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie