fbpx

Najviac cien Emmy získali seriály Boj o moc a Medveď

Na snímke uprostred tvorca seriálu Jesse Armstrong si preberá cenu Najlepší dramatický seriál (Succession) počas 75. ročníka odovzdávania amerických televíznych cien Emmy v americkom Los Angeles 16. januára 2024. Zdroj: FOTO TASR/AP

Seriál o rodine mediálneho magnáta s názvom Boj o moc získal v noci na utorok už tretíkrát americkú televíznu cenu Emmy v kategórii dráma. V kategórii komédií zvíťazil seriál Medveď. Obidva seriály navyše dominovali aj v hereckých kategóriách. Televízne ceny Emmy sa mali udeľovať už v septembri, ale prenos bol odložený kvôli štrajku hollywoodskych hercov a scenáristov.

Seriál Boj o moc z dielne televízie HBO bol favoritom, kategóriu drám opanoval už v rokoch 2020 a 2022 a po svojej minuloročnej štvrtej a poslednej sezóne si jeho tvorcovia vyslúžili 27 nominácií.

Okrem tej v hlavnej kategórii premenili aj tri herecké: Sarah Snooková a Kieran Culkin, ktorí v rodinnej ságe stvárnili deti zatrpknutého patriarchu Logana Roya, si odnášajú ceny za najlepších hercov v hlavných úlohách v dráme, Matthew Macfayden bol ocenený za výkon vo vedľajšej úlohe.

„Všetci sme do toho dali všetko a latka bola veľmi vysoko,“ povedala Snooková podľa agentúry AP, keď preberala svoje ocenenie. Scenárista Jessa Armstrong si zase vzdychol, že ukončiť seriál pre neho bolo veľmi smutné, „ale bola to obrovská radosť na tom pracovať“.

Na strane komédií na tretiu cenu nedosiahol seriál z futbalového prostredia Ted Lasso, keď porota dala prednosť Medveďovi, ktorý má za sebou dve série. V nich rozpráva príbeh talentovaného šéfkuchára Carmyho, ktorý sa po rokoch vracia domov, aby po zosnulom bratovi prevzal jeho strádajúce sendvičové bistro.

Predstaviteľ hlavnej úlohy Jeremy Allen White v pondelok premenil svoju prvú nomináciu na najlepší výkon herca v komédii. V kategóriách pre hercov vo vedľajších rolách sa to isté podarilo Ayo Edebiriovej a Ebonovi Moss-Bachrachovi, ktorí v seriáli stvárnili jeho kolegov.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie