fbpx

Obohacujúci vo všetkých pohľadoch, hodnotí prvý rok na lavičke MFK Skalica tréner Pavol Majerník

Na archívnej snímke hlavný tréner MFK Skalica Pavol Majerník sa usmieva počas tlačovej konferencie pred štartom nového ročníka futbalovej Niké ligy v Skalici v stredu 26. júla 2023. Zdroj: FOTO TASR/Michal Svítok

To mužstvo sa musí páčiť. Hrá účelný, pragmatický a poctivý futbal. MFK Skalica v rámci svojich možností prekvapuje. Skromný klub, ktorý sa prikrýva takou perinou na akú má zimuje po jesennej časti Niké ligy na 9. mieste, v pokojnom strede tabuľky. Veľkú zásluhu na progrese Záhorákov má tréner Pavol Majerník, ktorý sa ujal kormidla mužstva takto pred rokom, v januári 2023.

Pragmatického, stále mladého trénera sme sa na úvod nášho rozhovoru popýtali viacero otázok. Zaujímala nás prebiejúca zimná príprava MFK, taktiež sme boli zvedaví, na čom chcú Skaličania počas tohto prípravného obdobia popracovať. Topánka ich počas jesene tlačila v zúročovaní gólových šancí.

„Zimná príprava prebieha podľa plánu, jej začiatok sme si naplánovali na 4.1. 2024. Do prvého prípravného zápasu, ktorý sme odohrali proti lídrovi 2. českej ligy Vyškovu sme sa zamerali na rozvoj hernej kondície a na testovanie hráčov. S prístupom hráčov k tréningovým povinnostiam musím vyjadriť spokojnosť. Stále chceme zlepšovať celkový herný prejav, dostávať do hráčov správne návyky z hľadiska nášho herného systému a samozrejme, chceme sa zlepšovať v efektivite pri zakončení. Zmeny v kádri by mali byť minimálne,“ začal hodnotenie tréner MFK, ktorý podotkol, že cieľom klubu je stabilizovať súčasný káder.

Ako bolo spomenuté, Skaličania majú už za sebou 1. zápas zimnej prípravy. Vyškovu podľahli 0:1. Čo preukázal tento zápas trénerskému štábu?

„Zápas proti Vyškovu bol z našej strany veľmi nervózny. Hlavne 1. polčas nám vôbec nefungovala prechodová fáza pri vysokom postavení súpera. Mali sme veľké množstvo nevynútených strát lôpt po zisku lopty a prehratých osobných súbojov, tým pádom sme boli málo nebezpeční pred bránou súpera. 2. polčas sme hru vyrovnali, ale chýbal nám väčší pokoj a kvalita v predfinálnej a finálnej fáze,“ pokračoval v analýze.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie