fbpx

Danko „fúkal“ až 15 hodín po zrážke so semaforom, polícia má z nehody video

Na snímke Andrej Danko a zničený semafór. Zdroj: REPROFOTO INSTAGRAM/Andrej Danko, FACEBOOK/Roman Mikulec

Podpredseda parlamentu a šéf vládnej SNS Andrej Danko, ktorý minulý týždeň autom poškodil semafor a z miesta odišiel, sa podrobil dychovej skúške na alkohol až 15 hodín po incidente. Informovala o tom polícia. Prokuratúra začala v prípade trestné stíhanie kvôli poškodzovaniu a ohrozovaniu prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.

Podľa DenníkaN polícia už v piatok ráno vedela, kto je vinníkom nehody. Na mieste kolízie totiž zostala poznávacia značka Dankovho vozidla a do jeho garáže viedla olejová stopa. Denník tiež uviedol, že Danko ešte v piatok dopoludnia zverejnil na sociálnych sieťach nahrávku o svojej nehode. Neskôr hovoril s novinármi v parlamente a až po niekoľkých hodinách podstúpil skúšku na alkohol.

Majú kamerový záznam

Dopravný inšpektorát v Bratislave bude mať k dispozícii videozáznam nehody, napísal denník Sme. „Mestská polícia Bratislava dostala žiadosť Policajného zboru o poskytnutie kamerového záznamu, vyhovela jej a záznam poskytla v piatok,“ uviedol hovorca bratislavskej polície Peter Bubla.

Podľa opozície polícia zlyhala

Záchranár a poslanec František Majerský (KDH) na facebooku hnutia uviedol, že po takom dlhom čase mala polícia vziať Danka na krvné testy, z ktorých by sa dalo zistiť, či bol alebo nebol v čase nehody pod vplyvom alkoholu.

Danko v nedeľnej televíznej diskusnej relácii RTVS O päť minút 12 povedal, že „fúkal s výsledkom nula“. Opustenie miesta nehody zdôvodnil tým, že potreboval ošetriť svoje zranenia. V piatok pritom podľa médií tvrdil, že sa mu pri kolízii nič nestalo.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie