fbpx

Andrej Danko bude kandidovať za prezidenta Slovenskej republiky. Vláda nesmie padnúť, tvrdí (aktualizované)

Archívne snímky Andreja Danka (SNS) a Michala Šimečku (PS) počas ustanovujúcej schôdze parlamentu v Bratislave v stredu 25. októbra 2023. Zdroj: FOTO TASR - Jakub Kotian

Andrej Danko v relácií RTVS O 5 minút 12 oznámil, že „ide do prezidentského boja“. V relácií diskutoval s predsedom Progresívneho Slovenska Michalom Šimečkom. Hovorí, že práve Šimečka ho presvedčil.

Danko má podľa jeho slov približne 17-tisíc podpisov. Chce bojovať proti ľudom, akí sú v opozícii, uviedol. Myslí si, že on sám by bol lepším prezidentom, ako napríklad Ivan Korčok. Taktiež naznačil možnú podporu Štefana Harabina.

Okrem iného dodal, že ak bude cítiť slabú podporu pre svoju osobu, podporí silnejšieho kandidáta. Vláda podľa neho nesmie padnúť a urobí všetko preto, aby tu nevládli proamerickí politici. „Pôjdem proti takým špinavým a nebezpečným ľuďom, ako ste vy,“ povedal Šimečkovi. Peter Pellegrini jeho podporu odmieta, píše portál pravda.sk.

Ivan Korčok má podporu Progresívneho Slovenska. Podľa strany je skúseným diplomatom a hnutie verí, že bude dobre reprezentovať Slovensko.

Uviedol tiež, že nikto podľa neho nemá na to, aby bol dobrým prezidentom, ale po „proamerických prezidentoch Kiskovi a Čaputovej, ktorých vytvorili proamerickí Šimečkovci“ musí prísť zmena, informuje startitup.sk.

Danko v súčasnosti čelí trestnému stíhaniu pre nočnú nehodu, ktorej sa zúčastnil v noci zo štvrtka na piatok. Nabúral do semaforu na Saratovskej ulici v Dúbravke. Z miesta nehody odišiel domov a policajtov o zdemolovaní semaforu neinformoval políciu. O nehode sme informovali 12. januára.

Šéf SNS sa po nehode podrobil dychovej skúške na alkohol. Jej výsledok bol negatívny. Šimečka si myslí, že ak by Danko mal negatívny výsledok dychovej skúšky, obraňoval by sa tým už v piatok, píše TASR.

Na zverejnenie, či sa podpredseda parlamentu podrobil dychovej alebo krvnej skúške na alkohol, vyzýva aj strana KDH. Z ministerstva vnútra však reagovali, že šéf rezortu vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) nemá právomoc vydať pokyn na zverejnenie informácií z prebiehajúceho vyšetrovania.

Záujem má aj o voľby do európskeho parlamentu

Danko chce bojovať aj vo voľbách do európskeho parlamentu. Na kandidátke SNS do Bruselu budú ľudia, ktorí získali najviac krúžkov v parlamentných voľbách. V Európskom parlamente nie je podľa neho dôležité, kto tam sedí, dôležitá je značka, tvrdí šéf SNS.

Progresívne Slovensko predstaví kandidátku do eurovolieb v najbližších týždňoch. Budú na nej ľudia, ktorí sa vedia presadiť a pracovať, tvrdí Šimečka. V relácii zároveň povedal, že neuvažujú o návrate prezidentky Zuzany Čaputovej do PS a ani nad tým, že by sa stala jeho líderkou.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie