fbpx

Jozef, ktorý brutálne zabil svoju partnerku, sa priznal. V osudnú noc im na byt klopala polícia

Ilustračné foto. Na snímke Jozef Hanuska alias Kuchár Jožko, ktorý je obvinený z brutálnej vraždy svojej družky. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Prešovský kraj, kucharjozko.webnode.sk

Jozef Hanuska, ktorý na Prievozskej ulici v Bratislave brutálne zavraždil svoju priateľku Patríciu, sa k činu priznal. Podľa portálu aktuality.sk bol už niekoľkokrát právoplatne odsúdený, raz pre násilnú trestnú činnosť a to ublíženie na zdraví. 

Ako uviedli aktuality.sk, svoju partnerku už predtým napadol a škrtil. Portál má k dispozícii anonymizované uznesenie Mestského súdu Bratislava I, ktorým poslali Jozefa do väzby, aby nemohol ujsť pred spravodlivosťou alebo pokračovať v trestnej činnosti. „V kontexte charakteru, rozsahu, intenzity, závažnosti a brutálnosti konania obvineného v spojitosti so spôsobeným následkom, jeho trestnoprávnou minulosťou, sklonom k nadmernému požívaniu alkoholických nápojov a rizika ďalšieho neprimeraného konania je jednoznačne možné konštatovať u obvineného existenciu dôvodov väzby,“ zdôraznila sudkyňa Iveta Halvoňová.

Podľa jeho výpovede, ktorá sa nachádza v uznesení, vypili v osudný večer s Patríciou veľké množstvo tvrdého alkoholu a potom sa pohádali. „Následne v amoku ju chytil oboma rukami pod krkom a začal ju škrtiť,“ vypovedal Jozef Hanuska. V čase, keď Patríciu zabil, sa pred dverami bytu nachádzala polícia, ktorú zavolali susedia kvôli hluku. „Obvinený rovnako uviedol, že v čase medzi uškrtením a zmrzačením búchali na dvere bytu asi policajti, ktorí svietili baterkou do kuchyne, ale obvinený na to zo strachu z toho, čo urobil, nereagoval,“ píše sa v uznesení.

Údajne sa chcel po vražde zabiť skokom do Dunaja, neskôr obesením v pivnici. Tam ho však policajti chytili.

Otrasný prípad 

Pri vstupe do jedného z bytov na Prievozskej ulici, kde dotyčný býval, našli telo 48-ročnej ženy. Išlo o jeho partnerku Patríciu. Tá bola mŕtva v hrôzostrašnom a zúboženom stave.

Ležala nahá na posteli a na krku mala niekoľko bodných rán. Líce mala vyrezané, hrudník otvorený, z ktorého vrah vyrezal viaceré orgány. Tie skončili vo vedre vedľa postele. Vyrezal jej aj srdce, ktoré ležalo na podlahe vedľa postele. Jozefa nakoniec policajti našli. Chytili ho, ako sa schovával v pivničných priestoroch v bratislavskom Ružinove. Odtiaľ ho policajti previezli na Krajské riaditeľstvo Policajného zboru.

Neskôr sa portálu noviny.sk podarilo zistiť, že ide o syna známeho bratislavského škrtiča, ktorý bol v 90. rokoch odsúdený na trest smrti. V roku 1979 totiž zabil dve ženy brutálnym spôsobom, v tom čase mal Jozef Hanuska tri roky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie