fbpx

Šéf SNS Andrej Danko v noci zdemoloval semafor: Nikto sa nezranil, z miesta nehody odišiel

Na snímke podpredseda Národnej rady SR Andrej Danko a zdemolovaný semafor. Zdroj: FOTO TASR/Jakub Kotian, REPROFOTO INSTAGRAM/STARTITUP

Podpredseda Národnej rady SR a líder SNS Andrej Danko mal vo štvrtok (11. 1.) nehodu. Potvrdil to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Danko podľa neho spolupracuje s políciou a poskytol plné vysvetlenie.

„Policajný prezident ma ráno informoval, že sa stala nehoda podpredsedovi národnej rady. Nedošlo k žiadnemu ohrozeniu ani života, ani zdravia iných obyvateľov, ani nejakej škode na majetku,“ uviedol minister.

Na nehodu upozornil portál Startitup, podľa ktorého k nej v bratislavskej mestskej časti Dúbravka. Danko mal naraziť do semafora, značne ho poškodiť a z miesta kolízie odísť. Polícia Danka vypátrala podľa olejovej škvrny vedúcej do jeho garáže.

Priznal sa, škodu je v prípade potreby pripravený zaplatiť

Danko pre Startitup nehodu potvrdil: „Trafil som stĺp, no a čo, všetko zaplatím, som poistený, nie je to žiadny problém. Všetko je ohlásené na polícii,“ povedal.

Na otázku, či je pravda, že z miesta nehody odišiel a či ho museli policajti hľadať, odpovedal, že hľadajú zbytočnú senzáciu.

Auto je podľa informácii Startitup vo vlastníctve SNS. Na mieste nehody z neho odpadlo evidenčné číslo. Polícia si ho tak vyhľadala v systéme a policajti Danka aj týmto spôsobom dohľadali.

Za útek z miesta nehody podľa zákona hrozí pokuta vo výške 200 až 1 000 eur, ako aj zákaz vedenia motorového vozidla do päť rokov.

Neskôr Danko nahral k svojej večernej nehode video, ktoré zverejnil na sociálnej sieti. „Hlásim sa k tomu, poškodil som ten stĺp a zaplatím ho, ak bude treba,“ povedal podpredseda parlamentu z parlamentnej kancelárie. „Áno, ako každý smrteľník, aj ja môžem mať dopravnú nehodu,“ povedal. Tvrdí, že večer dostal šmyk.

„Narazil som do stĺpa, ohlásil som to poisťovni, oznámil som to magistrátu. Ak treba ešte niečo urobiť, všetko si splním,“ uviedol Danko s tým, že spolupracuje s políciou. „Verím, že poisťovňa sa s tým vysporiada a keby nie, som si vedomý svojej zodpovednosti,“ dodal.

Bratislavská polícia potvrdila udalosť v cestnej premávke na križovatke ulíc Repašského – Saratovská. „Okolnosti predmetnej udalosti v súčasnosti objasňujeme,“ konštatovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

Polícia objasňuje príčiny a okolnosti nehody

K nehode došlo v križovatke ulíc Saratovská – Repašského. „Podľa doterajších informácií z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k nárazu motorového vozidla do stĺpa svetelnej dopravnej signalizácie pre chodcov, v dôsledku ktorej došlo k jeho poškodeniu,“ spresnil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie