fbpx

Protesty proti vláde pokračujú. V ktorých mestách ešte stíhate protesty

Na snímke protestné zhromaždenie SaS, PS a KDH s názvom Zastavme ich! na Námestí SNP v Bratislave 19. decembra 2023. FOTO TASR - Pavol Zachar

Protesty proti vláde pokračujú aj v roku 2024. Ako informovali opozičné strany, prvé tohtoročné protesty sa konajú dnes so začiatkom o 18:00. Podľa dostupných informácií by sa mali konať v 15 slovenských mestách.

Najbližší protest sa uskutoční v Bratislave na Námestí SNP a aj v ďalších slovenských mestách vo štvrtok 11. januára od 18:00.

Opozičné protesty proti novele Trestného zákona, ktorá obsahuje aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry, budú pokračovať aj v novom roku. Najbližšie protesty sa uskutočnia v Bratislave, Piešťanoch, Považskej Bystrici, Trnave, Spišskej Novej Vsi, Prievidzi, Nitre, Leviciach, Prešove, Banskej Bystrici, Košiciach, Trenčíne, Žiline, Poprade a v Liptovskom Mikuláši.

Protesty budú vo štvrtok

Protesty v jednotlivých mestách sa organizujú väčinou na ústredných námestiach. V Bratislave sa napríklad organizuje na Námestí SNP, v Žiline bude na Hlinkovom námestí. Protesty sa začínajú o 18 hodine. Oznámili to lídri strán PS, KDH a SaS.

„Robert Fico zaznamenal prvú prehru, keď chcel dať zrušenie ÚŠP ako darček svojim oligarchom už pred Vianocami. Plné námestia a dôrazný boj v parlamente ho však prinútili ustúpiť, čo vôbec nečakal. Náš tlak v parlamente a na námestiach však musí pokračovať. Našim cieľom je promafiánsky balíček nielen spomaliť, ale úplne zastaviť,“ vyhlásil predseda PS Šimečka.

Podľa neho zrušenie 20 rokov fungujúcej inštitúcie a zásadné zníženie trestov za korupciu je neprípustné, uvádza HN.

„Ako spoločnosť aj politici sa tomu musíme jasne postaviť na odpor. Musíme tiež zabrániť tomu, aby v dvoch tohtoročných voľbách vyhrali zástupcovia vládnej koalície, pretože nemôžu mať všetko. Pozývam preto všetkých ľudí na námestia už najbližší štvrtok, aby sme Robertovi Ficovi jasne ukázali, že tadiaľto cesta k právnemu štátu nevedie,” doplnil Šimečka.

Sulík: Ide do tuhého

Podľa šéfa SaS Richarda Sulíka ide do tuhého. „V najbližších dňoch nás v parlamente čaká rozprava o zrušení špeciálnej prokuratúry. Bude veľmi záležať, či ubránime na Slovensku právny štát alebo sa z nás opäť stane čierna diera Európy a kolónia Ruska. Ak si Robert Fico a jeho poskokovia mysleli, že nás po sviatkoch umlčia, tak sú na omyle. V protestoch budeme pokračovať,“ povedal Sulík.

Ako uvádza denník SME cieľom protestov je promafiánsky balíček úplne zastaviť.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie