fbpx

Šéfa TANAP-u vyzývajú k odstúpeniu. Olexa má krušnú minulosť, odsúdili ho za pytliactvo

Na snímke sprava štátny tajomník ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Filip Kuffa, riaditeľ Správy Tatranského národného parku (TANAP-u) Peter Olexa, minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a štátny tajomník MŽP SR Štefan Kuffa na tlačovej konferencii v Tatranskej Lomnici v utorok 9. januára 2024. FOTO TASR - Adriána Hudecová

Riaditeľ TANAP-u Peter Olexa pred rokmi usmrtil mimo lovnej sezóny vlka dravého. Z koristi si nechal lebku, ktorú skryl do mrazničky a mal ju priznať až neskôr, v rámci novej sezóny. Súd ho v roku 2014 uznal za vinného z pytliactva. Minister životného prostredia Tomáš Taraba vyzval Olexu, aby sa vzdal funkcie. Túto výzvu podporili aj opozičné strany. 

Na túto trestnú činnosť súčasného šéfa národného parku upozornil Korzár. Z informácií, ktoré sú dostupné je zrejmé, že Olexa nelegálne ulovil vlka v auguste 2012 vo večerných hodinách v lokalite Mogyla. Takto sú skutočnosti objasnené aj v súdnom spise.

V spise z roku 2014 sa taktiež uvádza, že to bolo „na mieste a v čase, v ktorom je podľa zákona o poľovníctve lov vlka dravého zakázaný.“ Poľovať mal pritom legálne držanou guľobrokovou kozlicou. Z uloveného vlka dravého si ponechal lebku, ktorú vyčistil a držal ju na mieste svojho bydliska, uvádza denník Pravda. 

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie