fbpx

Július Hudáček v otvorenom liste: Stal som sa obeťou nenávistnej kampane, vždy som bol proti vojne na Ukrajine

Na snímke brankár Július Hudáček počas prvého tréningu na ľade v Spišskej Novej Vsi v pondelok 26. júla 2021. FOTO TASR - Milan Kapusta

Slovenský hokejový brankár Július Hudáček nebude chytať za tím českej extraligy Rytíři Kladno. S klubom sa dohodol na ukončení spolupráce. Časť fanúšikov Kladna bola nespokojná s tým, že brankár v uplynulej sezóne chytal za kazašský tím Barys Astana. Július Hudáček prostredníctvom otvoreného listu reagoval na udalostí a medializované informácie spojené s ukončením jeho krátkeho angažmánu v českom klube Rytíři Kladno.

Oficiálne vyjadrenie Júliusa Hudáčka pre TASR v plnom znení:

„V súvislosti s udalosťami posledných dní a negatívnou mediálnou kampaňou, ktorá je proti mne vedená, chcem týmto stanoviskom uviesť veci na pravú mieru a vyvrátiť tie najhoršie lži a nezmysly. Robím tak najmä kvôli svojej rodine a mojim deťom, ale aj s ohľadom na kohokoľvek iného, kto by sa mohol v podobnej situácii veľmi ľahko ocitnúť. V prvom rade chcem jasne a dôrazne prehlásiť, že som a vždy som bol úplne jednoznačne proti vojne na Ukrajine. Rovnako tak chcem úplne jednoznačne zdôrazniť, že som nikdy, verbálne, ani žiadnym gestom ani ničím iným nevyjadril podporu ruskému režimu. To je holý fakt a snaha podsúvať mi čokoľvek iné, je účelová manipulácia. Samozrejme, v niekoľkých rozhovoroch som sa vyjadroval k môjmu osobnému životu v Rusku, ktorý som tak ako hokejista (spolu so stovkami ďalších hokejistov z Česka, Slovenska, Fínska, Švédska, Kanady atď.) viedol. Bol to život kvalitný a normálny, ktorý sa odohrával primárne v klube a s vlastnou rodinou, ako to v živote hokejistu býva všade na svete.

Napriek tomu som sa, bohužiaľ, stal obeťou nenávistnej kampane, v ktorej si niektorí ľudia vybíjajú svoje frustrácie na mojej osobe a pod zástavou strážcov falošnej morálky ničia životy a kariéry normálnych hokejistov. Keby išlo len o mňa, asi by som nad tým mávol rukou. Ja som svojím pôsobením dokázal, že hrať hokej viem, že sa vždy bijem za svoj tím, na ľade aj mimo neho odovzdávam to najlepšie, čo vo mne je a hlavne ctím zásady fair play. V športe aj v živote.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie