fbpx

Na stavbe severného obchvatu Prešova našli muníciu z obdobia druhej svetovej vojny

Ilustračná foto. Snímka z úseku rýchlostnej cesty R4 Prešov - severný obchvat v Prešove 25. septembra 2023. Zdroj: FOTO TASR/František Iván

Nález neznámej munície na stavbe severného obchvatu Prešova – R4 bol v utorok (9. 1.) oznámený na linku 158. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

„Munícia bola nájdená v teréne počas geologického prieskumu. Podľa vyjadrenia krajského pyrotechnika išlo o delostrelecký granát, kaliber 60 milimetrov z obdobia druhej svetovej vojny. Pyrotechnik muníciu zaistil a prevzal na zneškodnenie,“ uviedla Ligdayová.

Polícia apeluje na nálezcov munície alebo predmetu, ktorý by mohol byť jej súčasťou, aby s nálezom v žiadnom prípade nemanipulovali a vec bezodkladne oznámili na linku 158.

Munícia je podľa polície vo väčšine prípadov stále plne funkčná, a teda schopná explózie, čo môže viesť k ublíženiu na zdraví.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie