fbpx

Zima, pleseň a hlodavce: V britskom parlamente nechce pracovať ani šéf opozície

Snímka na Westminsterský palác. Zdroj: X/The Cultural Tutor

Návrat z parlamentných prázdnin dal znova vyniknúť nevyhovujúcemu stavu Westminsterského paláca a ďalších budov. Rekonštrukcia viktoriánskeho sídla sa pritom už dlhšiu dobu odkladá.

Britskí poslanci a ich spolupracovníci sa tento týždeň vrátili z vianočných prázdnin. Teda aspoň niektorí. Ako píše európsky server Politico, veľa z nich sa ikonickému sídlu parlamentu v londýnskom Westminsteri radšej vyhýba. Je tam totiž veľká zima.

Dokonca aj líder opozície Keir Starmer, ktorý má dlhodobo podľa prieskumov dobre predurčené k tomu, aby sa už tento rok stal britským premiérom, vraj radšej pracuje z moderného sídla labouristov v štvrti Southwark na druhom brehu Temže.

Napriek tomu, že sa nedá povedať, že by sa Westminsterský palác a okolité budovy vyprázdnili, veľa ľudí podľa Politica hovorí o tom, že časť poslancov a pracovníkov tam zostáva len kvôli pocitu moci a tvrdej konkurencii, ktorá panuje medzi uchádzačmi o miesta v poslaneckých kanceláriách. Keby pracovali inde, vraj by také podmienky nezniesli.

„Parlamentné budovy majú množstvo problémov. Praskajú pod náporom tisícmi ľudí, ktorí tam pracujú práve v starých častiach komplexu alebo v rozostavaných,“ poukazuje pre Politico Jenny Symmonsová, šéfka odborov GMB združujúcich pracovníkov poslaneckých kancelárií.

Zima, výpadky elektriny, pleseň aj behajúce hlodavce

Nízke teploty a nefungujúce kúrenie totiž nie sú zďaleka jediným problémom, na ktorý pracovníci viktoriánskeho paláca narážajú.

Odbory sa v posledných rokoch sťažovali aj na časté výpadky elektriny alebo pleseň na toaletách. Predvlani v časti komplexu uzavreli sprchy, pretože v potrubí sa objavila baktéria legionella. Vlani zase spadli z vysokého stropu v átriu sklenené črepy. V budovách je zle zabezpečené elektrické zariadenie. Chodbami aj kanceláriami navyše pravidelne behajú hlodavcove.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie