fbpx

Dnes nás čaká slnečný deň, mrazy aj mierne zoslabnú

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/Adriána Hudecová

Máme za sebou najchladnejšiu noc tejto zimy. Na stanici Červený Kláštor (okres Kežmarok) klesla teplota na mínus 24,1 stupňa Celzia. Predstavuje tak najnižšiu hodnotu teploty v prebiehajúcej zime. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

„Podľa našich automatických staníc sa najviac ochladilo na stanici Červený Kláštor,“ uviedol SHMÚ. Meteorológovia priblížili, že na Orave, hornom Spiši a Šariši teplota v noci na utorok lokálne klesla pod mínus 20 stupňov Celzia. „Chladno bolo aj v nížinách, na Záhorí a dolnom Zemplíne bolo aj pod mínus desať stupňov Celzia,“ dodali. Najslabšie mrazy zas boli na Gemeri a v Novohrade, kde boli mínus tri stupne Celzia.

Mrazy síce trochu poľavia, no ani v najbližších dňoch sa ich nezbavíme úplne. Dnešné ráno bolo tiež veľmi mrazivé. Teplota opäť v Červenom Kláštore klesla pod -20, 6 °C. Veľmi chladné ráno mali aj obyvatelia Liesku, tu teplota klesla na -15,9 °C, informuje imeteo.sk.

Mrazy budú poľavovať

Počas stredy sa na našom území nevyskytnú žiadne zrážky a bude aj málo oblačnosti. Aj naďalej platia výstrahy pred nízkymi teplotami, a to najmä v Prešovskom kraji.

Studený vzduch sa začne transformovať, a teda trochu otepľovať. Naše územie sa bude nachádzať v teplotnom pásme od -1 °C do +4 °C, na severe ojedinele do -3 °C.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie