fbpx

Ako sa chrániť pred zlodejmi iPhonov? Takto sa do vášho zariadenia dostanú len veľmi ťažko

Ilustračná fotografia. Zdroj: pixabay.com

Zdá sa, že zložitá, ale znepokojujúca metóda získania kontroly nad iPhonom a trvalého zablokovania zariadenia je na vzostupe.

Podľa nedávnej správy denníka Wall Street Journal, niektorí zlodeji iPhonov využívajú bezpečnostné nastavenie nazývané „kľúč obnovy“ (recovery key), ktoré majiteľom takmer znemožňuje prístup k ich fotografiám, správam či ďalším údajom. Niektoré obete tiež uviedli, že ich bankové účty boli vybielené po tom, ako zlodeji získali prístup k ich finančným aplikáciám.

Je však dôležité poznamenať, že takto sa „nabúrať“ do iPhonu nie je jednoduché. Vyžaduje si to, aby zločinec v podstate sledoval používateľa iPhonu pri zadávaní prístupového kódu zariadenia – napríklad tak, že sa mu pozrie cez rameno v bare alebo na športovom podujatí – alebo aby zmanipuloval majiteľa zariadenia tak, aby mu poskytol svoj prístupový kód. A to všetko ešte pred naozajstnou krádežou zariadenia. To, ako to môže vyzerať v praxi, sme písali v tomto článku.

Odtiaľ by zlodej mohol pomocou prístupového kódu zmeniť Apple ID zariadenia, vypnúť funkciu „Nájsť môj iPhone“, aby sa nedala sledovať jeho poloha, a potom resetovať kľúč obnovy, zložitý 28-miestny kód, ktorý má chrániť majiteľov pred online hackermi.

Spoločnosť Apple ho vyžaduje, aby pomohol resetovať alebo obnoviť prístup k Apple ID v snahe posilniť bezpečnosť používateľa, ale ak ho zlodej zmení, pôvodný majiteľ nebude mať nový kód a ostane so zablokovaným účtom.

„Súcitíme s ľuďmi, ktorí mali túto skúsenosť, a všetky útoky na našich používateľov berieme veľmi vážne, bez ohľadu na to, ako zriedkavé sú,“ uviedol hovorca spoločnosti Apple vo vyhlásení pre CNN. „Každý deň neúnavne pracujeme na ochrane účtov a údajov našich používateľov a neustále skúmame ďalšie možnosti ochrany pred vznikajúcimi hrozbami, ako je táto.“

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie