fbpx

V brazílskej väznici začali trestancov strážiť kuriózni dozorcovia. Vraj sú lepší než psy

V brazílskej väznici strážia väzňov kuriózni dozorcovia. Zdroj: REPROFOTO X/TaiwanPlus News

Väznica v brazílskom štáte Santa Catarina sa rozhodla nahradiť strážnych psov husami. Vedenie ich nasadilo do priestoru medzi vnútorným plotom a vonkajším múrom väznice, napísala agentúra Reuters. Prítomnosť hús si zamestnanci väznice veľmi pochvaľujú, stráženie podľa nich zvládajú dokonca lepšie ako psy.

„Máme elektronický dozor, fyzických dozorcov, a potom dohľad týchto husí, ktoré nahradili psy,“ vyhlásil riaditeľ väznice pri meste Florianópolis na juhu Brazílie Marcos Roberto de Souza.

Podľa neho sú náklady na chov kŕdľa hús menšie ako u psov. Chov operencov podľa neho uľahčuje pokojná lokalita, v ktorej sa väznica nachádza.

Kŕdeľ hús sa prechádza v časti medzi vnútorným plotom a vonkajším múrom areálu. Husy by v prípade, že by do tejto oblasti vnikol nejaký väzeň, mali upozorniť ostrahu svojimi tradičnými zvukmi.

V histórii zrejme nejde o jediný prípad, kedy husi poslúžili ako strážcovia. Podľa legendy kikiríkanie kapitolskích husí v roku 390 pred naším letopočtom vzbudilo obrancu Ríma a upozornilo ich tak na útok Galov, ktorí vtedy mesto obliehali.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie