fbpx

Fico si kúpil luxusný byt za milión. Kde naň vzal, nepovedal

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) vystupuje počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV) SR v Bratislave 14. novembra 2023. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovenský premiér Robert Fico sa po rokoch strávených v nájme presťahoval do vlastného. Kúpil si byt v luxusnej bratislavskej rezidencii, informuje portál HN Online. Šéf strany Smer-SD si ho doteraz prenajímal od svojho straníckeho kolegu. Koľko za byt zaplatil, zatiaľ neuviedol.

V minulosti sa Fico niekoľkokrát sťahoval a kedysi žil aj v komplexe slovenského mafiána a odsúdeného daňového podvodníka Ladislava Bašternáka, odkiaľ sa odsťahoval aj s parketami, kuchynskou linkou či obkladom krbu. Potom dočasne býval v hoteli či na kaštieli. Pred troma rokmi si potom od poslanca Dušana Muňka začal prenajímať byt v luxusnej rezidencii Sokolská v Bratislave.

A práve ten teraz kúpil, informuje HN Online s tým, že cena je neznáma. Muňko v minulosti iba povedal, že od Fica žiadal nájom v hodnote jednej až dvoma tisíckami eur mesačne, čo je podľa denníka SME o niekoľko sto eur menej, než by bolo pravdepodobné komerčné nájomné.

Ficov syn si kúpil stometrový byt bez hypotéky, sám by šetril 17 rokov

Poslanec totiž tvrdil, že byt sa rozkladá na ploche 80 metrov štvorcových. V skutočnosti je to však o päť desiatok metrov viac. Okrem toho je v byte na najvyššom poschodí rezidencie aj „letisková“ terasa a parkovacie miesto v garáži, dodávajú médiá.

Podľa súčasných cien na trhu môže mať byt hodnotu až jeden milión eur.

„Za posledných päť rokov Ficove príjmy predstavovali 272 tisíc eur. V období pred rokom 2020 vykazoval zárobky z verejnej funkcie v rozmedzí 29 až 39-tisíc eur ročne,“ dodáva HN Online. Otázky pritom v minulosti nevzbudilo len Ficovo bývanie. Aj jeho syn Michal si zaobstaral bývanie, na ktoré ani nepotreboval hypotéku.

Predvlani si za takmer 450-tisíc eur kúpil byt v centre Bratislavy. Kde naň vzal, nie je jasné. Z vlastného platu by naň šetril sedemnásť rokov. Avšak iba v 28 rokoch bol vtedy Fico junior zaopatrený lepšie ako jeho otec.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie