fbpx

Slovan pokračuje v reťazení víťazstiev, Košice prehrali 9 z posledných 11 zápasov (súhrn 32. kola Tipos extraligy)

Na snímke gólová radosť hráčov Slovana v zápase 30. kola Tipos extraligy v hokeji. Zdroj: FOTO TASR/Pavel Neubauer

Hokejisti bratislavského Slovana sa v posledných zápasoch prezentovali niekoľkými pozitívnymi výkonmi a výsledkami. Pomohol im nový tréner Peter Oremus, ale taktiež ich nad výsledkovou hladinou v zápasoch drží skvelý brankár Godla. Naopak, absolútne sa nedarí úradujúcemu majstrovi z Košíc.

32. kolo Tipos extraligy:

HC Košice – HK Spišská Nová Ves 2:3

Oceliari sú v obrovskej kríze. Prehrali 9 z posledných 11 zápasov, čo je už bilancia na pováženie. V stredu išli proti vedúcim Spišiakom do gólového manka už po 28 sekundách, keď presne zakončil Kerbashian. Vyrovnanie prišlo v 8. min., v ktorej fantasticky chytajúceho Suráka prekonal obranca Olsson. V 31. min išli do vedenia opäť Spišiaci po góle Bjorkunga, na ktorého nadviazal v úplnom závere Džugan. Zápas mal miernu, chvíľkovú zápletku po Chovanovom znížení. Košičania sú až po uši v kríze a skutočne by im pomohlo oživenie kádra o zdravé typy. Spišiaci napriek maródke forsírujú dominantný a úspešný hokej.

HC´05 Banská Bystrica – HK Poprad 1:4

Poprad to na Banskobystričanov v posledných zápasoch akosi nevedel. Tentokrát už ale bol proti „Baranom“ úspešný, napriek tomu, že ich káder trápi početná maródka. Pod Urpínom išli hostia do vedenia v 5. min. po presnom zakončení Calofa, na ktoré nadviazal v 17. min. šikovný útočník Peresunko. Domácim tentoraz chýbala väčšia dynamika, no predsa okamžite po začatí 2. tretiny znížil Wilkins po prihrávke Velu. Veľkou oporou „Kamzíkov“ bol potom brankár Vay. Zlomový bol 3. gól Dmowského v 34. min. V závere už len do prázdnej bránky spečatil výsledok Calof. Bola to 1. domáca prehra HC´05 pod vedením Fína Raima Helminena.

HC 19 Humenné – HK Dukla Michalovce 0:1 pp.

Pod Vihorlatom sa hralo v skvelej atmosfére, ktorú dotvorilo 3100 fanúšikov na tribúnach. Dlho to bol otvorený hokej, na oboch stranách sa prekonávali brankári Galimov so Škorvánkom. Michalovčania po 2 prehrách so Spišiakmi chceli bodovať naplno, no proti boli početné absencie v ich mužstve. V riadnej hracej dobe sa nerozhodlo. V predĺžení sa ale diali veci: Humenčania hrali presilovku, do hry ale poslali namiesto brankára 5. hráča, no paradoxne inkasovali, keď sa presnou strelou prezentoval obranca Acolaste.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie