fbpx

Ukradol a zmocnil sa stoviek iPhonov. Toto bol jeho známy a jednoduchý trik

Ilustračná fotografia. Zdroj: pixabay.com

Do barov sa ľudia chodia najmä odreagovať od každodenných starostí, pozhovárať sa nad pohárom s priateľmi či nadviazať nové známosti. Nadväzoval ich aj Aaron Johnson, ale za úplne iným účelom. Z prísne stráženého väzenia v Minnesote teraz prezradil, ako ľahko sa mu podarilo zmocniť stoviek iPhonov.

Dnes 26-ročný bezdomovec si zámerne vyberal reštaurácie, bary a ďalšie podobné podniky v americkom Minneapolis, do ktorých chodia zabávajúci sa mladí ľudia. V rozhovore pre portál The Wall Street Journal prezradil, že sa zameriaval predovšetkým na ľudí vo veku okolo tridsiatich rokov. Malo to svoj dôvod. Milujú totiž večierky, bavia sa a alkohol im nie je cudzí. „Už sú opití a nevedia, čo sa naozaj deje,“ podelil sa Johnson z minnesotskej väznice.

Spôsobov, ako nadviazať konverzáciu či upútať pozornosť nič netušiacej obete, mal vo svojom „repertoári“ viac. Skúšal to napríklad cez návykové látky, inokedy sa vydával za rapera s tým, že sa im na ich sociálnej sieti Snapchat pridal do sledovania. Cieľ bol však vždy rovnaký: vysledovať prístupový kód do iPhone vytypovanej obete a následné mu ho vziať. A podľa toho, čo Johnson načrtol, to bolo pomerne ľahké.

Podnapití boli málo ostražití

Podnapití ľudia totiž často nepojali žiadne podozrenie a podali mu svoj odomknutý telefón. Aj na to bol Johnson pripravený. Stačilo byť na oko nešikovný a telefón v okamihu uzamknúť. Často vraj navyše otočil reč na úplne inú tému, zrejme kvôli rozptýleniu obete. Majiteľa telefónu teda požiadal o opätovné odomknutie, pričom ho pozorne sledoval. Nie vždy to však bolo nutné, podnapitá obeť mu neraz kód oznámila priamo. Telefónu sa následne zmocnil buď za použitia násilia, alebo podvodom.

Potom už to bolo hlavne o rýchlosti. V iCloude musel obratom vyresetovať heslo s použitím toho pôvodného, ​​vytvoriť si vlastný a nezabudol, samozrejme, ani vypnúť funkciu Nájsť (Find My iPhone). Pôvodný majiteľ tak k telefónu stratil akýkoľvek prístup a nemohol ho ani vystopovať. Podľa Johnsona mu táto fáza zabrala maximálne desať sekúnd.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie