fbpx

Polícia jedenásť rokov hľadá vraha seniorky. Domnelého vinníka súd oslobodil

Zdroj: FACEBOOK/Týdeník Policie

Koncom novembra roku 2012 sa našlo v rodinnom domčeku v Hulíne na Kroměřížsku telo šesťdesiatosemročnej Erny Kolaříkovej. Pitva následne potvrdila, že zomrela násilnou smrťou. Tiež jej prípad polícia zaradila do kalendára s nevyriešenými zločinmi, ktorý pripravila aj na nasledujúci rok. Visieť majú na viditeľných miestach, aj napríklad vo väzniciach, aby boli všetkým na očiach.

„Neznámy páchateľ ju napadol v domčeku, zrejme v období od piatku 23. novembra 2012 do štvrtka 29. novembra 2012. Poškodená bývala v dome sama. Neznámy páchateľ ju zavraždil opakovanými údermi a dusením,“ uviedli policajti k prípadu zavraždenej Erny Kolaříkovej.

Susedom bolo vtedy divné, že už podozrivo dlho nevideli ženu vychádzať. „Policajti, na ktorých sa susedia obrátili, našli ženu mŕtvu. Spočiatku to vyzeralo, že zomrela prirodzenou smrťou. Súdna pitva ale preukázala opak, niekto ju brutálne zmlátil a dusil,“ uviedla v minulosti krajská policajná hovorkyňa Jana Macalíková.

Holdovala alkoholu

Žena bývala vo svojom dome sama a nič nenasvedčovalo tomu, že by pri hroznom čine boli svedkovia. Preto sa kriminalisti snažili zostaviť časovú snímku o jej pohybe v čase pred vraždou. Už vtedy o spoluprácu požiadala aj verejnosť.

„Žena holdovala alkoholu, ale príliš nenavštevovala žiadne podniky, skôr sama popíjala doma. O to komplikovanejšie bolo dopátranie vraha,“ uviedla vtedy Macalíková. Polícia totiž po niekoľkých dňoch prišla na stopu recidivistovi Markovi R., ktorý bol v minulosti devätnásťkrát odsúdený za majetkovú trestnú činnosť, informuje iDNES.cz. 

„Muž priznáva, že v Hulíne kradol, ale k vražde sa nepriznáva. Podľa nás bol scenár taký: zlodej sa vlámal do domu pani Erny, ktorá ho nachytala a pravdepodobne sa mu snažila zabrániť, aby jej vzal jej posledný majetok. Preto ju napadol, mlátil a dusil. Žena potom závažným zraneniam podľahla,“ povedala pred rokmi k poznatkom policajná hovorkyňa Macalíková.

Pachové stopy na krku aj ruky zavraždenej

Z ohliadky miesta činu sa kriminalistom podarilo zabezpečiť aj jeho pachové stopy, čo neskôr prokurátor považoval za jeden z hlavných dôkazov. Mal v ruke ale aj záznam z telefónu, ktorý mal dokladať, že v dome bol. Alebo aj výsledky z detektora lži. Pachové stopy sa podarilo nájsť na krku, čiapke, boku aj ruke zavraždenej a tiež na kľučke a fľaši alkoholu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie