fbpx

Žena sfalšovala manželov závet, ostatných dedičov chcela pripraviť o takmer 5 miliónov eur

Ilustračná foto. Zdroj: Freepik.

Žena z Náchodska sa chcela stať po smrti svojho veľmi bohatého manžela jedinou dedičkou. Sfalšovala preto s komplickami jeho poslednú vôľu, avšak po mužovom úmrtí sa v domácnosti našiel aj pravý závet, a podvod tak vyšiel najavo.

„V týchto dňoch krajskí kriminalisti z odboru hospodárskej kriminality obvinili dve ženy vo veku 43 a 61 rokov z zvlášť závažných zločinov podvod a zneužitie právomoci úradnej osoby,“ upresnila hovorkyňa krajskej polície Iva Kormošová.

Šesťdesiatjedenročná žena z Náchodska chcela podľa kriminalistov neoprávnene zdediť celé imanie po smrti svojho o dvadsať rokov staršieho manžela, preto ešte za mužovho života vytvorila s pomocou ďalších troch žien závet s jeho fiktívnou poslednou vôľou.

Overili aj „jeho podpis“

Dokument mal všetky zákonné náležitosti. Štyridsaťtriročná zamestnankyňa jednej obce, ktorá mala oprávnenie overovať signovanie, na závete fiktívne legalizovala mužov podpis.

„Zvyšné dve ženy podpisom závetu svedecky, avšak v rozpore so skutočnosťou, potvrdili jej obsah ako mužovu poslednú vôľu. Najstaršia zo žien potom následne nechala závet založiť do notárskej úschovy,“ popísala hovorkyňa polície.

Na možný podvod však upozornil jeden z dedičov, ktorý vedel aj o pravom závete, ktorý policajti pri domovej prehliadke naozaj našli.

„Svojím konaním mohla obvinená žena spôsobiť ostatným dedičom škodu za takmer 5 miliónov eur. Najstaršej a najmladšej žene tak hrozí trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov, dvom prostredným na päť až desať rokov,“ upresnila Kormošová.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie