fbpx

Jablko v ústach, mrkva v zadku. Luxusná francúzska restaurácia rieši šikanu

Známy francúzsky hotel rieši šikanu na pracovisku. Zdroj: Pexels - Elle Hughes/ france.fr.

Francúzsky šéfkuchár ocenený michelinskou hviezdou prišiel o miesto v luxusnom hoteli v letovisku Biarritz po tom, čo podľa denníka Sud Ouest prizeral ponižujúcemu „krstu“ nového podriadeného. Mladý pomocník pri ňom podľa svedectva strávil niekoľko hodín nahý a pripútaný k stoličke. Vecou sa už zaoberá prokuratúra.

Pracovníci reštaurácie v päťhviezdičkovom Hôtel du Palais podľa Sud Ouest podrobili nemenovaného nováčika iniciačnému rituálu 2. decembra, šéfkuchára Auréliena Largeaua potom hotel prepustil 21. decembra.

Tridsaťjedenročný šéfkuchár, ktorý si vlani vyslúžil hviezdu od gastronomického sprievodcu Michelin, správu o možnom dôvode svojho prepustenia označil za „klamlivú a ohováračskú“.

Sud Ouest s odvolaním sa na nemenovaných svedkov píše o krste, pri ktorom pracovníci kuchyne za prítomnosti Largeaua natáčali nahého nováčika „s jablkom v ústach a mrkvou v zadku“. Fotografie sa podľa médií dostali na sociálne siete, následne však boli odstránené, informuje iDNES.cz.

„Tento incident neodráža hodnoty, ktoré obhajujeme. Vykonali sme vyšetrovanie a prijali príslušné rozhodnutia. Bezpečnosť, zdravie a pohoda našich kolegov, klientov a partnerov sú pre nás absolútnou prioritou,“ uviedla predstaviteľka Hyatt.

Nikto v tejto súvislosti nepodal trestné oznámenie, prokuratúra v neďalekom meste Bayonne však otvorila predbežné vyšetrovanie. Jeho cieľom je „upresniť hmotnú podstatu skutkov“, ktorým bol mladý kuchár podrobený.

Päťhviezdičkový Hôtel du Palais sa nachádza na nábreží v Biarritz s priemernou cenou za noc cez 400 eur.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie