fbpx

Znetvoril ma! Američanka zažalovala svojho zubára za tridsať zákrokov naraz

Žena žaluje svojho zubára. Zdroj: Pexels - Andrea Piacquadio.

Pacientka z amerického štátu Minnesota podala žalobu na svojho zubára Kevina Molldrema a jeho rodinnú ordináciu. V sťažnosti tvrdí, že ju zubár znetvoril, keď jej pri jednej návšteve v júli 2020 vykonal v ústach viac ako 30 zákrokov. Napísal to web stanice CNN.

Kathleen Wilsonová musela podľa svojich slov potom navštíviť iného zubára, ktorý pôvodnú, podľa sťažovateľky nedbalú, prácu napravil. Wilsonová v sťažnosti súdu opísala podľa nej významné poranenia, ktoré jej pôvodná návšteva zubára spôsobila.

Pacientka uvádza, že pri jednej návšteve jej Molldrem vyčistil štyri zubné kanáliky, nasadil osem zubných koruniek a vykonal 20 výplní. Lekár tiež žene dal „výrazne vyššiu dávku anestetík“, ako sa odporúča, a následne sfalšoval lekársky záznam o ich podaní. CNN uvádza, že Molldrema kontaktovala so žiadosťou o vyjadrenie, lekár však nereagoval.

Advokát Wilsonovej Nathaniel Weimer uviedol, že o vypracovanie nezávislého odborného posudku požiadal Avruma Goldsteina, zubára pracujúceho na jednej z fakultných nemocníc na Floride. Goldstein tento rok v novembri potvrdil Molldremov úsudok, že „v podstate každý zub v ústach pacientky sa rozkladal“, avšak Molldremov prístup k liečbe bol podľa Goldsteina chybný, pretože náprava „nebola ľudsky možná pri jednej návšteve“.

Wilsonová súdne požaduje, aby zubárovi nariadili vyplatiť náhradu za ujmu vo výške 50-tisíc dolárov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie