fbpx

Polícia v súvislosti s bombovou hrozbou v Prešove začala trestné stíhanie

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/Roman Hanc

Trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy vedie polícia v súvislosti so štvrtkovým prípadom bombovej hrozby v Klientskom centre v Prešove.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, predpoludním bola vyslaná policajná hliadka do budovy Klientskeho centra v Prešove.

„Na tiesňovú linku bolo oznámené, že v budove centra sa nachádza muž, ktorý má cestovnú tašku a počas komunikácie s prítomnými ľuďmi spomenul slovo bomba. Po príchode hliadky na miesto bol stotožnený, išlo o 38-ročného muža z obce v okrese Prešov, ktorý bol obmedzený na osobnej slobode,“ uviedla Ligdayová.

Doplnila, že z bezpečnostného dôvodu bola vykonaná evakuácia osôb, následne bola vykonaná prehliadka priestorov, v ktorých sa nachádzal podozrivý muž. Výsledok prehliadky bol negatívny.

Článok publikovaný o 12:54: Bombová hrozba v klientskom centre v Prešove sa nepotvrdila

Policajti vo štvrtok predpoludním prehľadávali Klientske centrum v Prešove. Dôvodom bola bombová hrozba, tá sa však nepotvrdila. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová pre TASR uviedla, že prehliadka budovy sa skončila s negatívnym výsledkom.

Na prípad upozornil portál tvnoviny.sk, podľa ktorého mal do budovy prísť mladý muž s cestovnou taškou a čakajúcim ľuďom povedať, že má so sebou bombu. Priestory evakuovali a na miesto bola privolaná polícia, ktorá muža zadržala. V jeho taške a ani v priestoroch centra nič podozrivé nenašla.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie