fbpx

Meteorológovia upozorňujú: V týchto okresoch sa vo štvrtok môže objaviť hmla

Na snímke hmla. Zdroj: FOTO TASR /Dano Veselský

Meteorológovia upozorňujú v štvrtok do 9.00 h na hmlu predovšetkým v okresoch Pezinok a Malacky. Vydali preto výstrahu prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Prvý stupeň hydrologickej výstrahy pre povodeň platí v okresoch Skalica, Senica, Malacky, Komárno, Nové Zámky – juh, Levice – východ, Turčianske Teplice a Michalovce.

Dnešná predpoveď

Dnešok prinesie teplé počasie s teplotami opäť do +10 °C bez zrážok, objaviť sa môže len slabé mrholenie. Teplo bude aj na horách, kde môžu teploty vystúpiť až na +8 °C. Tu však treba počítať so silnejším vetrom, informuje imeteo.sk na svojom webe.

Záver týždňa bude rovnako veľmi teplý, avšak viac zrážok môžeme očakávať v priebehu víkendu. V sobotu budú pršať najmä na severozápade.

Čo sa týka vyhliadky ohľadom Nového roku, bude prevládať naďalej nadpriemerné teplé počasie, avšak, ako sme spomínali, zrážok bude počas nedele a aj začiatkom budúceho týždňa viac, takže treba počítať s dažďom a prehánkami.

Snehové správy

Vleky a lanovky premávajú v asi 70 strediskách. V Oravskom Podzámku a v Brezovici bolo spustenie sezóny posunuté na koniec týždňa. Pezinská Baba má podmienky nevyhovujúce. Väčšina stredísk nemá otvorené všetky svahy, no polovica stredísk má prevádzku nad 70 percent, v druhej polovici je pripravených zväčša 40 až 60 percent tratí.

Lyžiarske podmienky sú dobré a najmä vo vyšších polohách sa zlepšili vďaka poklesu teplôt. Podklad primrzol a stuhol. Snehová pokrývka sa od začiatku týždňa znížila o 10 až 20 cm, tvorí je najmä technický sneh.

Najviac snehu je v Jasnej a na Čertovici – STIV v niektorých častiach do 1 m, 90 cm snehu hlási Zerrenpach – Látky, 80 cm je na Roháčoch-Spálenej, v strediskách Monkova dolina a Strachan pri Ždiari. Ďalšie strediská majú na zjazdovkách zväčša 40 až 60 cm snehu – napr.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie