fbpx

Spišiaci naďalej s nedobytnou pevnosťou, v úžasnej forme sú nezlomní Banskobystričania (súhrn 29. kola Tipos extraligy)

Na snímke gólová radosť hráčov Michaloviec v zápase 28. kola hokejovej Tipos extraligy HC Košice – HK Dukla Ingema Michalovce v Košiciach 22. decembra 2023. FOTO TASR - František Iván

Hokejisti HK Dukla Michalovce pokračujú v bodovom zboji. Tentoraz v utorok zdolali nováčika z Humenného 4:0 a svoju víťaznú šnúru natiahli už na číslo 12. Darí sa aj hráčom HC´05 Banská Bystrica, ktorí v závere zápasu v Poprade zabojovali a pripísali si už 8. výhru v sérii.

29. kolo Tipos extraligy:

HK Spišská Nová Ves – HC Košice 4:3 sn.

Spišiaci uchránili svoju nedobytnú pevnosť, síce s odretými ušami. Košičania, ktorí sú v kríze, im zdatne podkurovali. Išli aj do vedenia po góle Pollocka, na ktorý odpovedal Bortňák. Po 2. tretinách bol stav 1:2, o čo sa pričinil presným zásahom Jokeľ. Zverenci Vlastimila Wojnara v poslednom dejstve skóre otočili, keď sa presadili strelci Bakoš a Archambault. Predsa len remízový koniec navodil v čase 55:20 Berger. V predĺžení sa nerozhodlo, v následných samostatných nájazdoch (v domácej bránke bol Surák) rozhodol o víťazstve lídra Bakoš.

HK Nitra – Dukla Trenčín 6:0

„Corgoni“ spravili s hosťami, ktorí mali skalp Slovana vo vrecku, rázny proces. O výsledku prakticky rozhodli v úvodnej tretine, keď brankára Boráka prekonali postupne Harper, Valent a Slovák. Od 2. dejstva išiel do hosťujúcej bránky Kanaďan Lacouveé, ktorý dlho držal čistý štít, ale predsa v záverečnej tretine trikrát inkasoval – dvomi gólmi dokonal svoj hetrik Harper a presadil sa aj útočník Hrnka. Nitrania tak dokumentovali výbornú hernú formu.

HK Dukla Michalovce – HC 19 Humenné 4:0

Presvedčivé víťazstvo pre Duklu, no kruté pre Humenčanov. Domácich totižto počas celého zápasu držal nad vodou výborný brankár Glosár, ktorý dostal tentoraz priestor pred reprezentantom Škorvánkom. Michalovce išli do vedenia v 2. min. po zakočení Hearda. Potom sa dlho prekonávali brankári, dobré zákroky mal pred 3800 divákmi aj Humenčan Galimov. Zlomový bol 2. gól, ktorý dosiahol po Sujovej asistencii Santos. Následne sa zverenci trénera Petra Kúdelku ešte presadili do prázdnej bránky pri power – play, šťastnými strelcami boli Suja s Cibákom. Michalovce tak natiahli svoju impozantnú víťaznú sériu na číslo 12. Klobúk dolu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie