fbpx

Nemec bodoval pri víťazstve Devils, Letang sa blysol 6 asistenciami

Na prvej snímke hráč Timo Meier (28) z New Jersey Devils sa raduje z gólu s Dawsonom Mercerom a Šimonom Nemcom počas zápasu zámorskej NHL proti Columbusu Blue Jackets 27. decembra 2023 v Newarku. Na druhej snímke Pravé krídlo Kirill Marčenko (86) z Columbusu Blue Jackets a obranca Šimon Nemec z New Jersey Devils počas zápasu. Zdroj: FOTO TASR/AP

Slovenský obranca Šimon Nemec pomohol asistenciou hokejistom New Jersey k víťazstvu 4:3 po predĺžení nad Columbusom vo štvrtkovom zápase NHL. V 56. minúte našiel krásnou nahrávkou od mantinelu medzi kruhmi Dawsona Mercera a ten vyrovnal na 2:2. Duel napokon rozhodol v 63. minúte Timo Meier. V súboji Slovákov sa v Calgary tešil Tomáš Tatar, obrancovia Martin Fehérváry a Erik Černák sa museli zmieriť s prehrami.

Nemec nastúpil v prvej obrannej formácií a pripísal si jeden plusový bod, jednu strelu na bránku a celkovo sedemkrát zblokoval strelu súpera. S časom 22:37 bol druhý najvyťažovanejší hráč Devils a zapísal si štvrtú asistenciu v NHL. V dvanástich zápasoch má 19-ročný nováčik bilanciu 1+4.

New Jersey zvíťazilo druhýkrát v sérii a vo Východnej konferencii je na desiatej priečke. “Diabli” trikrát v zápase prehrávali, ale napokon našli cestu k víťazstvu. Na 3:3 vyrovnal minútu a 25 sekúnd pred koncom Luke Hughes, keď pri hre bez brankára po nádhernom sóle cez celé klzisko prekonal Elvisa Merzlikinsa.

“To bola neskutočná rýchlosť. Pripomenulo mi to niektorých skvele korčuľujúcich obrancov. Ako keby ste skombinovali Briana Leetcha s Paulom Coffeym. Bol to neuveriteľný gól,” povedal pre nhl.com na Hughesov vyrovnávajúci zásah tréner Lindy Ruff. V extračase napokon rozhodol švajčiarsky útočník Meier. “Máme množstvo talentovaných hráčov v našom tíme. Musíme byť trpezliví, disciplinovaní, hrať jednoducho a potom sa dočkáme úspechu,” povedal Meier pre nhl.com.

Pre zrážku s Ondřejom Palátom nedohral zápas obranca Blue Jackets Zach Werenski. Prvýkrát sa po výmene z New Jersey predstavil proti svojmu bývalému tímu Damon Severson, obranca Columbusu nebodoval. Devils museli riešiť absenciu zraneného Curtisa Lazara, na krídle štvrtého útoku nastúpil obranca Brendan Smith a duel skončil s dvoma mínuskami.

Washington s obrancom Martinom Fehérvárym prehral na ľade New Yorku Rangers 1:5. Slovenský hokejista odohral 19 minút a 46 sekúnd a zaznamenal štyri hity. Dva góly strelil obranca K’Andre Miller, pridal aj asistenciu a „jazdci“ vyhrali päť z posledných šiestich duelov. Opäť sa presadil aj Artemij Panarin (1+1) a v jubilejnom 800. zápase v NHL nazbieral dve asistencie Mika Zibanejad. Švédsky útočník bodoval v ôsmom zápase za sebou.

“Tých 800 zápasov je viac ako som si myslel, že odohrám, keď som bol dieťa. Každý hokejista sníva zahrať si aspoň jeden zápas v NHL, ja som mal možnosť byť tu už tak dlho a veľmi si to vážim. Je zábavné dosahovať míľniky a ešte zábavnejšie, keď sa aj vyhrá,” povedal Zibanejad. Igora Šesťorkina prekonal len Anthony Mantha, ktorý otvoril skóre duelu a skóroval v treťom zápase za sebou.

S prehrou sa musel zmieriť aj Erik Černák, jeho Tampa Bay nestačila v derby na Floridu a podľahla “panterom” 2:3. Slovenský obranca odohral rovných 21 minút, mal dva mínusové body a rozdal až šesť hitov. Na brankára Sergeja Bobrovského vyslal jednu strelu. Dva góly Panthers strelil Sam Reinhart, Aleksander Barkov nazbieral tri asistencie. Lightning nepomohol ani 300. gól Nikitu Kučerova, ktorý je s 58 bodmi lídrom produktivity súťaže. “Blesky” našli premožiteľa prvýkrát po troch zápasoch.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie