fbpx

Tragický požiar penzióna v Rumunsku si vyžiadal najmenej päť obetí

Na snímke zverejnenej ISU Prahova penzión v plameňoch počas požiaru v rumunskom meste Tohani 26. decembra 2023. FOTO TASR/AP In this photo released by the Romanian Emergency Services Prahova (ISU Prahova), a guesthouse is in flames, in Tohani, Romania, Tuesday, Dec. 26, 2023. A huge fire at a guesthouse in Romania on Tuesday morning has left several people dead, including a child, and some people are missing, authorities said. (Romanian Emergency Services - ISU Prahova via AP)

Najmenej päť obetí na životoch si vyžiadal v utorok ráno rozsiahly požiar v ubytovacom zariadení v obci Tohani na juhu Rumunska. Medzi obeťami je i jedno dieťa.

Záchranné tímy boli vyslané do obce Tohani v župe Prahova asi 100 kilometrov severovýchodne od Bukurešti. V zariadení bolo v čase vypuknutia požiaru ubytovaných 26 ľudí, uviedli rumunské úrady.

Okolo 12.45 h miestneho času úrady oznámili, že sa požiar podarilo uhasiť a že prebieha pátranie po nezvestných osobách. Pred požiarom sa pritom podarilo utiecť 18 ľudom z toho dvoch museli lekári ošetriť s popáleninami. Podľa agentúry AFP sú stále nezvestní traja ľudia.

Požiar zachvátil oblasť s rozlohou asi 1000 štvorcových metrov. Bezprostredne po jeho vypuknutí nebolo jasné, čo ho spôsobilo. Podľa rumunských záchranných zložiek však majitelia ubytovacieho zariadenia neposilnili protipožiarne opatrenia, ktoré sa počas kontroly v roku 2019 ukázali ako nedostačujúce.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie