fbpx

Desivé video: Strelec v Dubline prepadol na Štedrý večer reštauráciu. Podľahol bodným ranám

Ilustračné foto. Zdroj: Irish Mirror/Gardaí

Dublinskú reštauráciu prepadol počas Štedrého večera asi dvadsaťročný strelec, ktorý začal páliť po zhruba štyridsaťročnom mužovi so synom, ktorí v podniku hodovali. Zasiahol ďalší hosť reštaurácie, potom páchateľ bodným zraneniam na mieste podľahol. Postrelený otec je vo vážnom stave v nemocnici. Incident podľa polície súvisel s aktivitou miestnych gangov.

Útok sa odohral v obľúbenej reštaurácii na hlavnej triede v štvrti Blanchardstown v írskej metropole. Tam si sviatočný večer užívalo niekoľko rodín a priateľov, kým do miestnosti vkročil strelec a začal páliť na dvojicu, ktorou boli podľa denníka Irish Mirror otec a syn.

Zverejnené zábery ukazujú, ako vydesení ľudia po začatí streľby utekajú do bezpečia a schovávajú sa pod stolmi. Niektorí rodičia s deťmi údajne utiekli z budovy von. Páchateľa potom podľa videa zneškodnil jeden z hostí.

Na miesto po incidente dorazila polícia, ktorá neskôr oznámila jedného mŕtveho a jedného vážne zraneného muža. Zomrelým je útočník, ktorý aj napriek ošetreniu a prevezeniu do nemocnice podľahol bodným zraneniam. Vyšetrovatelia a pitva teraz preveria, ako k nim došlo.

Podľa írskej polície útok súvisel s aktivitou miestnych gangov. Obe obete jej sú údajne známe pre svoje zapojenie do závažnej a organizovanej trestnej činnosti. Polícia teraz po incidente so streľbou posilnila v Dubline hliadky v uniformách.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie