fbpx

Ľudia darovali rodine zavraždených v Klánoviciach už takmer 245 tisíc eur

Zdroj: FACEBOOK/Týdeník Policie

Každú minútu ľudia prispievajú na zbierku pre pozostalých zavraždených z Klánovického lesa. Za necelý deň darcovia poslali už takmer 245 tisíc eur. 

Komunita z Klánovíc na Štedrý deň založila zbierku pre pozostalých po dvoch zavraždených z Klánovického lesa. Počas prvých dvoch hodín od založenia zbierky sa vybralo už viac ako 25 tisíc eur, pôvodný cieľ bol približne 21 tisíc eur. Večer, po niekoľkých hodinách, bolo na konte vyše 163 tisíc eur.

A darcovia prispievajú aj počas prvého sviatku vianočného. Z detailov zbierky je zrejmé, že ľudia už od rána čiastky posielajú prakticky každú minútu. Pred deviatou ranou, teda po necelom dni, bolo na transparentnom účte zhruba 245 tisíc eur.

„Ako komunita a priatelia rodiny z Klánovíc chceme vyjadriť solidaritu s rodinou, ktorá prišla o otca a malú dcérku. Táto tragická udalosť zasiahla celú spoločnosť a ešte dlho bude rezonovať. Myslíme na vás a nikdy nezabudneme…“ uviedla Lucie Mattnerová, ktorá je na webe organizácie Z ťažko uvedená ako autorka zbierky.

Vybrané prostriedky budú podľa autorov zbierky využité na terapie, ale aj bežné potreby rodiny, informujú Seznamzprávy.cz.

Muža a jeho dvojmesačnú dcéru v Klánoviciach nepochopiteľne zavraždil v polovici decembra strelec, ktorého vyčíňanie na Filozofickej fakulte Karlovej Univerzity si v tomto týždni vyžiadalo 14 mŕtvych študentov a pedagógov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie