fbpx

Masaker v Prahe je dôsledkom liberálnej demokracie, povedal vládny politik

Na snímke Roman Malatinec (Hlas-SD) skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) IX. volebného obdobia v Bratislave 25. októbra 2023. FOTO TASR - Jakub Kotian

K tragickej streľbe v Prahe uviedol Roman Malatinec zo strany Hlas: „V dôsledku, môžem povedať takzvanej liberálnej demokracie, keď dovolíme všetkým všetko, sa stávajú takéto udalosti, ktoré by sa vo vyspelej spoločnosti nemali stávať.“ Na jeho vyjadrenie upozornil Denník N.

Od Malatincovho vyjadrenia sa dištancovala trojica poslancov Banskobystrického kraja Viera Dubačová, Milan Lichý a David Kapusta. Pre Denník N uviedli, že Malatinec zneužil tragický okamih. A zdôraznili, že vyšetrovanie nie je ukončené a presný motív zatiaľ nie je známy.

Vyzvali tiež politikov, aby sa neznižovali k podobným vyjadreniam, aby v tomto citlivom čase neoznačovali vinníkov tendenčnými vyhláseniami a svojvoľne nevytvárali ďalšie napätie v spoločnosti.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie