fbpx

Polícia zadržala muža, ktorý z londýnskej ulice zrejme odcudzil dielo Banksyho

Umelecké dielo vyrobené Banksym, ktoré vyjadruje solidaritu s tými, ktorí trpia v Gaze, bolo ukradnuté necelú hodinu po tom, čo sa osadilo. Zdroj: bansky/ Instagram

Londýnska polícia zadržala muža, ktorý je podozrivý z toho, že z ulice britskej metropoly v piatok odcudzil zatiaľ posledné dielo britského streetartového umelca Banksyho. Napísala to agentúra AP. Zadržaným je dvadsiatnik, ktorý je teraz vyšetrovaný pre krádež a poškodenie cudzej veci. Bližšie podrobnosti o ňom polícia neuviedla.

Dopravná značka STOP s tromi polepmi znázorňujúcimi drony, ktorej fotografiu predtým Banksy umiestnil na svoj oficiálny instagramový účet, na ulici na juhu Londýna vydržala menej ako hodinu. Ktosi ju za prizerania okoloidúcich odstránil a utiekol s ňou preč.

Banksy obvykle potvrdzuje svoje práce na sociálnych sieťach, ale neposkytuje k nim podrobnosti. Nové umelecké dielo bolo odhalené v čase vyhroteného konfliktu medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas v Pásme Gazy, uviedla už v piatok agentúra Reuters.

Tento rok nešlo o prvý prípad

Podľa agentúry DPA je možné, že umelec chcel vyjadriť odmietavý postoj k nasadzovaniu dronov k cielenému zabíjaniu ľudí.

Tento rok nešlo o prvý prípad, kedy bolo nejaké Banksyho dielo odstránené. Na Valentína vytvoril vo svojom typickom štýle na stene jedného domu v juhoanglickom Margate graffiti zobrazujúce ženu s potlčenou tvárou, štylizovanú ako manželku v domácnosti 50. rokov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie