fbpx

Nemecká rozviedka sa obáva teroru islamistov v krajine, má informácie o plánoch útokov

Na archívnej snímke z 30. novembra 2023 policajtka stojí pri policajnom aute v Stuttgarte. FOTO TASR/DPA

Bezpečnostné orgány majú podľa agentúry DPA informácie o možnom pláne islamistickej skupiny na útok na katedrálu v Kolíne nad Rýnom či na kostol vo Viedni a Madride. Podľa indícií by sa tak malo stať v období Vianoc alebo počas Silvestra. Polícia posilňuje bezpečnostné opatrenia.

Podľa informácií agentúry DPA by skupina mohla mať napojenie na teroristickú organizáciu Islamský štát-Chorásán. To je afganská vetva Islamského štátu, ktorá bojuje proti vládnucemu fundamentalistickému hnutiu Taliban. Podľa denníka Bild už špeciálne jednotky vo Viedni zadržali prvé osoby a k jednému zatknutiu došlo aj v Nemecku.

Polícia v Kolíne nad Rýnom zaviedla zvýšené bezpečnostné opatrenia. Počas večera jednotky s predstihom vykonali prehliadku katedrály s policajnými psami, aby odhalili možnú skrytú výbušninu, informuje iDNES.cz. 

„Hoci sa informácia vzťahuje k Silvestru, začneme už dnes (v sobotu) večer robiť všetko pre zaistenie bezpečnosti návštevníkov katedrály na Štedrý večer,“ uviedol šéf kolínskej kriminálnej polície Michael Esser.

Viedenská polícia oznámila, že bezpečnostné orgány v Rakúsku posilnili bezpečnostné opatrenia kvôli výzvam na teroristické útoky na kresťanské akcie po celej Európe, a to najmä na Štedrý deň. „Pozornosť polície sa zameria predovšetkým na kostoly a náboženské akcie, najmä bohoslužby, a na vianočné trhy,“ dodala.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie