fbpx

Slovák sa vyhrážal, že zopakuje pražské vraždenie. Polícia ho rýchlo zadržala

Ilustračné foto. FOTO TASR/AP

Polícia v sobotu večer na Facebooku informovala, že zadržala muža, ktorý zavolal na linku 155 so slovami „Urobím to, čo sa stalo v Prahe“. Šesťdesiatštyriročný muž bol krátko po svojej vyhrážke zadržaný.

„Po prijatí oznámenia sme okamžite začali preverovanie, výsledkom bolo zadržanie podozrivej osoby,“ informovala polícia na sociálnej sieti .

Polícia ďalej uviedla, že muža zadržali pohotovostné motorizované jednotky krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline, a to v mestskej časti Žiliny-Žilinská Lehota.

„Štyridsaťšesťročného muža si prevzal vyšetrovateľ okresného riaditeľstva v Žiline a vo veci začal trestné konanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy,“ doplnila polícia. Bližšie informácie podľa svojich slov poskytne, keď to procesná situácia dovolí.

Čierna vlajka na znak solidarity

V sobotu v deň štátneho smútku v Českej republike vztýčili pred prezidentským palácom v Bratislave a pred Úradom vlády Slovenskej republiky na znak solidarity čiernu vlajku.

Štvrtková streľba v univerzitnej budove v Prahe na Starom Meste je najtragickejším prípadom v histórii Česka. Vyžiadala si 14 obetí na ľudských životoch. Ďalších 25 ľudí bolo zranených, časť veľmi ťažko. Zomrel aj útočník, ktorý po hroznom čine obrátil zbraň proti sebe. Podľa polície na škole strieľal dvadsaťštyriročný študent pražskej filozofickej fakulty z Hostoune pri Prahe, informuje iDNES.cz. 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie