fbpx

Vrah je po smrti. Obyvateľov Klánovíc ale stále trápi strach aj depresia

Zdroj: Echo24.cz/ Facebook

Obyvatelia Klánovíc si vydýchli. Polícia v piatok definitívne potvrdila, že páchateľ masakru na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity David K. je zároveň vrahom, ktorý minulý piatok zastrelil tridsaťdvaročného muža a jeho iba dvojmesačnú dcéru v Klánovickom lese.

Strach a neistota ale túto mestskú časť obchádzajú aj naďalej. Miestni totiž myslia, že tunajší les priťahuje nešťastie. Pred desiatimi rokmi tu – len pár stoviek metrov od súčasnej tragédie – ranou z pištole Oldřicha Konráda zahynul uzbecký predavač suvenírov a zberateľ vojnových relikvií Denis Batista.

Zhodou okolností vtedy vraha po roku a pol dopadol kriminalista Aleš Strach, súčasný šéf oddelenia vrážd pražskej polície, ktorý velí súčasnému vyšetrovaniu.

„Odvtedy zamykáme nielen náš dom, ale aj bránku. Po novom roku kupujeme na dom kamery. Je to jediné, čo teraz môžeme urobiť,“ zveruje sa staršia žena v ulici Mechovka, susediaca s Klánovickým lesom.

Vražda muža a dojčaťa miestnymi hlboko otriasla. Klánovice totiž majú povesť pokojnej štvrte, kde sa nikto nemusel báť púšťať deti hrať sa vonku.

„S dcérou teraz chodí manžel. A zo školy ju vyzdvihujeme autom, aj keď to máme sotva kilometer. Viem, že vrah je po smrti, ale ten pocit, že znova sa u nás zabíjalo…“ odmlčí sa mamička dievčatka, ktorá v aute čaká, kým jej muž privedie dcéru z materskej školy.

Téma vrážd je tu všadeprítomná. Mamičky aj otcovia čakajúci na svoje deti sa o ňom bavia. Je advent, ale nikto sa neusmieva. Všetci myslia nielen na vraždu v Klánoviciach, ale aj na masaker v centre Prahy.

Mohol vystrieľať škôlku

„Nikto si nevie predstaviť, čo by sa stalo, keby ten magor šiel a vystrieľal napríklad našu škôlku,“ hovorí muž s dvoma dcérami, keď ich tam vyzdvihuje.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie