fbpx

Posledné Humenné zdolalo 6 gólmi vedúcich Spišiakov, pohronské derby patrilo Banskobystričanom (súhrn 28. kola Tipos extraligy)

Na snímke Patrik Marcinek (Zvolen) počas 28. kola Tipos extraligy HC '05 Banská Bystrica – HKM Zvolen v Banskej Bystrici 22. decembra 2023. Na snímke gólová radosť hráčov Košíc v zápase 28. kola hokejovej Tipos extraligy HC Košice – HK Dukla Ingema Michalovce v Košiciach 22. decembra 2023. FOTO TASR - František Iván/ Ján Krošlák

Posledné kolo Tipos extraligy pred Vianocami bolo plné atraktívneho hokeja pred zaplnenými štadiónmi. Suverénne najviac zaujal súboj posledného s prvým mužstvom tabuľky, v ktorom Humenné zdolalo Spišskú Novú Ves 6:3. V rozpačitých výkonoch pokračuje bratislavský Slovan, ktorý v Trenčíne „vyfasoval“ 5- gólovú prehru.

28. kolo Tipos extraligy:

HC ´05 Banská Bystrica – HKM Zvolen 3:2 sn.

Pohronské derby sledovalo pod Urpínom viac ako 3000 fanúšikov. Tí boli svedkami veľmi dobrého hokeja. Väčšie šance sa dávali domácim, boli to však Zvolenčania, ktorí boli v 25. min. v 2 gólovom vedení po presných zásahoch Hecla so Sládkom. Vzápätí však po skvelej individuálnej akcii znížil Adam.

Zverenci dočasného trénera HKM Norberta Javorčíka mali potom viacero šancí, aby súperovi gólovo odskočili, ale proti bol skvelý brankár HC´05 Krošelj. V 59. min. tak prišiel trest, keď remízový scenár derby navodil obranca Šenkeřík. V predĺžení sa nerozhodlo, až v dodatočných nájazdoch boli úspešnejší Banskobystričania, rozdielový gól bol pripísaný Gašparovi. Vyhrali tak 7. zápas v sérii.

HC 19 Humenné – HK Spišská Nová Ves 6:3

V súboji posledného s lídrom sa zrodilo (ne)čakané prekvapenie. Spišiaci to jednoducho na klziskách súperov nevedia tak, ako doma. Po 2 tretinách bol stav 3:3. Za Humenné skórovali Handlovský, Horvát a Šoltés, Spišiaci sa nenechali zahanbiť po zakončeniach legionárov Archambaulta, Burgessa a Nellisa.

Chlieb sa lámal v záverečnej tretine, ktorá patrila zverencom trénera Martina Štrbu – tí 3- krát našli sieť za brankárom Melicherčíkom. Postupne boli strelecky úspešní Linet, Glazkov a Novický. Tento zápas tak zauzlil, a to poriadne súboj o špicu aj o posledné miesto v tabuľke.

HC Košice – HK Dukla Michalovce 1:2

Košice si pripísali už 7. prehru v sérii. Michalovčania, naopak, vyhrali už 11 – krát, čo je neskutočne obdivuhodný počin. Na samotnom ľade sa jasne ukázalo, kto nie je v ideálnom rozpoložení a kto je v laufe. Hostia už v 12. min. vyhrávali 2:0 po zásahoch Solenského s Valachom.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie