fbpx

„Býci“ z Nových Zámkov márne hľadajú formu. Útočník Šišovský: Musíme sa zomknúť a nájsť cestu k víťazstvám

Na snímke Peter Šišovský a hráči Nových Zámkov. Zdroj: hcnovezamky.eu, FOTO TASR/František Iván

Vstup do extraligovej sezóny mali na svoje pomery impozantný. Zdobila ich hlavne skalopevná defenzíva, vďaka ktorej dosahovali výborné výsledky na ľade. Hokejisti HC Mikron Nové Zámky sa však postupom času prepadávali tabuľkou, čo zapríčinili niektoré ich zaváhania. Ich forma z úvodu je momentálne nenávratne preč, aj keď prišiel pozitívny záblesk, a to výhra pred reprezentačnou prestávkou na ľade Košíc.

V stredu 20. decembra sa zverenci trénera Erika Čaládiho predstavili pred domácim obecenstvom, keď privítali hokejistov HC´05 Banská Bystrica. Chceli nadviazať na poslednú výhru a zabudnúť na posledné menej vydarené obdobie. Napokon bolo všetko inak – prišla prehra 2:5. Aj o nej sme sa porozprávali s útočníkom Petrom Šišovským.

„Cez repre pauzu sme poctivo trénovali, pozreli si videá hry Banskej Bystrice. Vedeli sme, že majú formu, ale boli sme aj povzbudení výsledkom z Košíc. V samotnom zápase sme nehrali dobre – 2. tretiny sme boli slabšie mužstvo. Prepadávali sme, aj na videu sme si ukázali, že robíme taktické chyby. Proti nám idú mužstvá dosť do protiútokov, z toho dostávame góly. Takto sme dostali aj teraz dva góly. Potom je ťažké otáčať zápas z 0:4. V poslednej tretine sme boli lepší, ale to bolo veľmi neskoro. Bystrica hrala už iný hokej, už si to strážila,“ vravel nám deň po zápase.

Ako sme už načrtli v úvode článku, Novozámčania mali skvelé úvodné kolá, no posledné početne prehrávajú. Čo je za tým?

„Nálada v šatni momentálne nie je úplne najlepšia. Trápia nás aktuálne výsledky, trápi to fanúšikov, vedenie tímu a aj nás hráčov. Sme si vedomí, že prehrávame veľa zápasov a samých nás to štve. Jediné, čo teraz musíme uskutočniť, je zomknúť sa a nájsť cestu k víťazstvám. Aby sme sa dostali čím skôr do hernej pohody, lebo veľa zápasov z našej strany je kŕčovitých. Keď sa v zápase mužstvo prehráva, mužstvu to odoberá množstvo síl. Jednou z možností je začať hrať defenzívnejšie, uvidíme, čo zvolia tréneri. Musíme sa zomknúť, vyhrať 2 – 3 zápasy po sebe a opäť sa dostať do sezóny,“ pokračoval.

Nové Zámky sú aktuálne v tabuľke Tipos extraligy na 10. mieste so skóre 83:90 a 34 bodmi. V piatok 22. decembra o 18:00 h na domácom ľade v regionálnom derby privítajú rozbehnutých hokejistov Nitry, ktorí naposledy vyhrali na ľade Slovana Bratislava 5:3. Domáci by sa radi v tomto zápase „nakopli“.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie