fbpx

Ojazdené autá v Európe: Vieme, ktoré modely a krajiny sa vyplatia najviac

Ilustračný obrázok. Zdroj: carvago.com

Rozdiely medzi európskymi krajinami panujú aj na trhu s ojazdenými automobilmi. Online trhovisko s ojazdenými autami Carvago zverejnilo cenovú mapu, kde v Európe možno najvýhodnejšie zakúpiť takéto vozidlo.

Spoločnosť Carvago prišla s analýzou tisícky najpredávanejších starších áut na trhu. Do úvahy brala jednotlivé modely aj motorizácie v období od 1. januára do 15. novembra 2023 a skúmala ceny naprieč európskymi trhmi.

Z krajín nakoniec veľmi pozitívne vyšlo Švédsko, a to vďaka daniam za vozidlá s väčším objemom motora, ideálne v kombinácii s dieselom pod kapotou. Zle na tom nie je ani Rumunsko.

Naopak, Nemecko prekvapivo širokou ponukou lacnejších áut nedisponuje. Avšak v krajine môžete ušetriť v prípade nákupu prémiových ojazdených áut. Aatraktívne krajiny sú aj Francúzsko, Slovensko alebo Poľsko.

Napríklad Škoda Superb 2.0 TDI (110 kW) z roku 2016 vo Švédsku v priemere vyšla o 4,5 % lacnejšie, v Nemecku naopak dokonca o 6,5 % drahšie. Najlepšie však toto vozidlo zaobstaráte vo Francúzsku.

Iným príkladom je Škoda Kodiaq 2.0 TDI so 147 kilowattmi, ktorú kúpite vo Švédsku o 19,4 % lacnejšie. Oplatí sa aj nákup v Rumunsku. Francúzsko sa v prípade tohto SUV neoplatí.

V prípade končiaceho BMW 530d (G30) so šesťvalcovým dieselom 3.0 s 210 kilowattmi sú ceny v Poľsku a Maďarsku vyššie.

Vo výsledku sa netreba báť dovozu ojazdených áut zo zahraničia, pokiaľ budete nakupovať u prevereného predajcu, dostanete sa aj s predkupným preverením a následnou dopravou na Slovensko za nižšiu čiastku.

Dôležitou radou pri dovoze ojazdených áut zo zahraničia je dôkladná technická kontrola vozidla, najlepšie nezávislým technikom. Carvago sa zameriava na viacstupňové predkupné kontroly vozidiel. Využíva nástroje ako Cebia, databázy poistiek a databázy odcudzených vozidiel. Za stav odporúčaných vozidiel berie plnú zodpovednosť, uvádza portál topspeed.sk.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie