fbpx

Vláda schválila zvýšenie viac ako 900 poplatkov. Nové ceny vystrelili o desiatky percent

Slováci nie sú spokojní s novou vládou Roberta Fica, čo dávajú jasne najavo aj na súčasných protestoch v mnohých mestách po celom Slovensku. Tentokrát budú mať ďalší dôvod. Posledný konsolidačný balík, ktorý bude platiť od 1. apríla 2024, totiž zvyšuje poplatky až v 15 sférach. 

Vláda Roberta Fica schválila zvýšenie viac ako 900 poplatkov, z peňaženiek ľudí tak vytiahne až 50 miliónov eur ročne.

Július Jakab, poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za hnutie Slovensko, na svojom webovom portáli laicky vysvetľuje, aké kroky podniká vláda a aké zákony sú prijímané v parlamente.

Poplatky sa týkajú rôznych oblastí a služieb. Napríklad vo sfére všeobecnej správy sa poplatky za vyhotovenie a osvedčenie matričných dokladov a iných potvrdení o osobnom stave zasielané cudzím zastupiteľským úradom v Slovenskej republike zvýšia takmer o 58 %. Aktuálna cena vyhotovenia dokladov je 9,50 eur, po novom vás to od apríla vyjde za 15 eur.

Čo sa týka vnútornej správy, za uzavretie manželstva medzi štátnymi občanmi Slovenskej republiky pred matričným úradom, v ktorého obvode nemá ani jeden zo snúbencov trvalý pobyt, si namiesto pôvodných 20 eur zaplatíte o desať eur viac. Na druhej strane, uzavretie manželstva medzi štátnym občanom Slovenskej republiky a cudzincom vás vyjde rovných 100 eur, pričom súčasná cena je 70 eur. Takisto poplatok za žiadosť o udelenie trvalého pobytu sa mení z pôvodných 165,50 na 250 eur.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie