fbpx

Nájdeme spolu poklad. Sériový vrah lákal svoje obete na zakopané zlato

Zdroj: X/New York Post

Najmenej štyroch ľudí zabil vrah Richard Bradley junior z amerického štátu Washington. Muž je už od roku 2021 vo väzení za vraždu jednej ženy, teraz mu polícia „prišila“ ďalšie tri obvinenia. Podľa žalobcov svoje obete vábil vždy na rovnakú historku: Že potrebuje pomôcť s vykopaním zlata, ktoré si schoval v zalesnenej časti parku.

„Potrebujem vykopať nejaké zlato,“ hovoril dnes 40-ročný Bradley svojim obetiam. Podľa všetkého si vyberal tie, ktoré mohol okradnúť o väčší obnos peňazí alebo iný majetok. Najprv ho polícia obvinila z vraždy 44-ročnej Brandi Blakeovej. Tá krátko pred svojou smrťou vyhrala 20-tisíc dolárov v kasíne a údajne o nej bolo známe, že vždy pri sebe má veľké množstvo peňazí a drog.

Ďalšia obeť zmizla po tom, čo sa dohodla na spoločnej „práci“ s Bradleym. 36-ročný Emilio Maturin za vrahom v júli 2019 prišiel vo svojom bielom BMW, s väčším množstvom heroínu a asi 15-tisícmi dolármi. Už sa nikdy nevrátil. Maturinova priateľka sa obrátila na políciu o dva týždne neskôr, keď vystopovala jeho mobilný telefón.

Vyšetrovateľom povedala, že počula Bradleyho, ako hovorí o zlate. Policajti potom našli stratené auto a čakali tam na vodiča. Majiteľom vozidla bol Bradley, ktorý sa neúspešne pokúsil ujsť. Nakoniec bol zatknutý.

Maturinovo telo sa rovnako ako pozostatky Blakeovej našli v rozsiahlom parku v meste Auburn neďaleko Seattlu. Identifikovali ho tak, že vzorky z troch exhumovaných rebier porovnali s DNA Maturinovej matky.

Podľa polície potom Bradley zabil aj 59-ročného Michaela Goemana a jeho syna, 31-ročného Vance Lakeyho. Goeman v tom čase zdedil väčší majetok, informuje denník The Seattle Times.

Teraz je washingtonský sériový vrah obvinený z dvoch úkladných vrážd prvého stupňa, dvoch vrážd druhého stupňa a podpaľačstva prvého stupňa. Neznámemu mužovi totiž ponúkol tisíc dolárov za to, že zapáli Goemanovo a Lakeyho auto. Ďalšie obvinenia potom zahŕňajú neoprávnené držanie zbrane či krádež cudzej identity.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie